ΤΟΠΙΚΑ posted by

ΑΓΡΟΤΙΚΟ: ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 150 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΖΗΤΑΕΙ Η Ε.Ε. ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκρινε την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου ότι η Ελλάδα θα πρέπει να ανακτήσει παράνομα δάνεια 150 εκατ. ευρώ που χορήγησε σε σιτοπαραγωγούς.
Τα επιδοτούμενα δάνεια δόθηκαν σε αγροτικούς συνεταιρισμούς το 2008, σε μια προσπάθεια να στηριχθούν οι αγρότες που είχαν…
πληγεί από την πτώση της τιμής των σιτηρών ως αποτέλεσμα της υπερκαλλιέργειας, ανέφερε η Κομισιόν σε ανακοίνωσή της.
«Η επίσημη έρευνα της Κομισιόν αποκάλυψε ότι η εν λόγω βοήθεια (υπόθεση C36/2010) δεν συνάδει με τους κανόνες της εσωτερικής αγοράς. Γι’ αυτό το λόγο η Ελλάδα θα πρέπει να ανακτήσει την βοήθεια», επεσήμανε.
Στόχος της ενίσχυσης ήταν η οικονομική στήριξη των παραγωγών σιτηρών που ακολούθησε την υπερπροσφορά τροφίμων και την επισιτιστική κρίση του 2008 που είχε ως αποτέλεσμα την ραγδαία μείωση των τιμών. Η Επιτροπή κίνησε επίσημη διαδικασία έρευνας στο τέλος του 2010 δεδομένου ότι η προκαταρκτική έρευνα ανέγειρε αμφιβολίες ως προς τη συμβατότητα της ενίσχυσης με τους κανόνες της Ε.Ε.. Η επίσημη έρευνα αποκάλυψε ότι οι ενισχύσεις δεν συμβαδίζουν με την εσωτερική αγορά, οπότε η Ελλάδα καλείται να ανακτήσει το «πακέτο» στήριξης από τους δικαιούχους.
agronews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *