ΤΟΠΙΚΑ posted by

ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΝΕΟΥΣ ΕΧΕΙ ΨΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΤΟ FACEBOOK

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία έρευνας που διεξήγαγε η μονάδα εφηβικής υγείας «Αγλαΐα Κυριακού» για την σχέση των νέων με το διαδίκτυο. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 33% των παιδιών ηλικίας 9 έως 12 ετών διατηρεί ψεύτικο προφίλ στο facebook, στο οποίο δηλώνει ψευδή στοιχεία, για να μπορεί να έχει πρόσβαση παρά το νεαρό της ηλικίας, ενώ ανησυχία προκαλούν και τα στοιχεία για την εξάρτηση των…
νέων από το διαδίκτυο.Όπως αναφέρει η έρευνα βασικό ρόλο στην e-ξάρτηση παίζει πολύ μεγάλο ρόλο το facebook.

Μόνο το 6% των Ελλήνων γονέων γνωρίζει ότι το παιδί του ασχολείται με το διαδίκτυο με αποτέλεσμα να μην ελέγχει την δράση του σε αυτό.Τα παιδιά αρχίζουν να αντικαθιστούν τους πραγματικούς φίλους με τους «φίλους» στο facebook και οδηγούνται στην ανορεξία και στην εξάντληση, αφού ξενυχτούν για να ασχολούνται με το διαδίκτυο.

Πάντως, προβλήματα δημιουργούν σε πολύ κόσμο και οι «τρύπες» του facebook, αφού όπως αποκάλυψε εκπρόσωπος του γνωστού site κοινωνικής δικτύωσης το λογισμικό διαχείρισης αρχείων δεν αφαιρεί τελείως τις φωτογραφίες, που έχει «ανεβάσει» κάποιος στο προφίλ του, ακόμα και αν τις έχει σβήσει μετά.

Ωστόσο, τόνισε ότι το δουλεύουν και σε λίγο θα υπάρχει η δυνατότητα να σβήνονται 45 μέρες μετά την διαγραφή, ώστε να έχει το περιθώριο κάποιος αν το μετανιώσει να τις επαναφέρει.
digitalcrete.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *