ΤΟΠΙΚΑ posted by

ΠΥΡΕΤΩΔΕΙΣ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΒΖ

Πυρετώδεις είναι οι διαδικασίες για την εξεύρεση επενδυτή στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, με το τοπίο να αναμένεται να ξεκαθαρίζει οριστικά – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου – τις ημέρες έπειτα από τις 4 Μαρτίου, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο πρόεδρος της εταιρείας, κ. Χρυσόστομος Γερούκης.
Ήδη ξεκίνησαν συναντήσεις της διοίκησης και διευθυντικών στελεχών της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, με τους υποψήφιους επενδυτές που περνούν στην τελική φάση…

του διαγωνισμού για την πώληση του 82,33% της ΑΤΕ, ενημερώνει το paseges.gr o κ. Γερούκης, ο οποίος τοποθετεί χρονικά τις εξελίξεις γύρω από το ιδιοκτησιακό, μετά τις 4 Μαρτίου, οπότε έχει οριστεί το τελευταίο –έως τώρα- ραντεβού με εκπροσώπους επενδυτών.
Πάντως, φαίνεται να ξεκαθαρίζει το τοπίο της επόμενης ημέρας. Από τους δέκα διεκδικητές, έξι έχουν ζητήσει συναντήσεις με τους εκπροσώπους της εταιρείας. Σε αυτούς, περιλαμβάνονται: Δύο γερμανικές εταιρείες, η Nordzucker και η Sudzucker AG. Η βρετανική ED & F MAN Holdings Ltd, στην οποία κατέχει μετοχικό μερίδιο η Sudzucker. Η πολωνική Polski Cukier SA. H βουλγαρική Litex Commerce JSC και η μοναδική ελληνική επιχείρησης, η Επίλεκτος Κλωστοϋφαντουργία.
Με την ολοκλήρωση των συναντήσεων αυτών, που το τελευταίο έχει κλειστεί για τις 4 Μαρτίου, όσοι επίδοξοι αγοραστές συνεχίζουν να ενδιαφέρονται θα πρέπει να υποβάλλουν στη σύμβουλο της ΑΤΕ, δεσμευτικές προσφορές για την αγορά του ποσοστού της τράπεζας στην ΕΒΖ.
«Ποδαρικό» στον ενημερωτικό κύκλο της διαδικασίας έκανε, κατά πληροφορίες, η γερμανική πολυεθνική Nordzucker AD, στελέχη της οποίας είχαν απευθείας συναντήσεις με τη διοίκηση της ΕΒΖ, ενώ αναμένονται συνταντήσεις και με τους υπόλοιπους.
«Αρχές ή μέσα Μαρτίου αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου», δήλωσε χαρακτηριστικά στο paseges.gr ο πρόεδρος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.
Ερωτηθείς για το θέμα της ολοκληρωμένης διαχείρισης στα τεύτλα και το πώς θα εξελιχθεί η εφετινή καλλιεργητική περίοδος, μας δήλωσε πως «δεδομένου ότι το ποσό ενίσχυσης είναι 4 εκατ. ευρώ ετησίως για την επόμενη τριετία, όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θα εξαρτηθεί από τα στρέμματα που θα καλλιεργηθούν τελικώς».
Να σημειωθεί πως σύμφωνα με όσα δηλώνουν από το ΥΠΑΑΤ, το πρόγραμμα θα έχει πενταετή διάρκεια και για το σκοπό αυτό έχουν ήδη εξασφαλισθεί πιστώσεις 12 εκ. ευρώ για την πρώτη τριετία εφαρμογής του.
Αξίζει τέλος να σημειώσουμε ότι ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Γιάννης Δριβελέγκας κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, τόνισε πρόσφατα ότι: «η καλλιέργεια των τεύτλων θα συνδυαστεί με την πώληση των εργοστασίων της ΕΒΖ και θα υπάρξει όρος και πρόβλεψη (προς τους υποψήφιους αγοραστές) για τη χρήση τεύτλων από Έλληνες παραγωγούς».
paseges.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *