ΤΟΠΙΚΑ posted by

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΙΑΝΑΒΑΡΤΖΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ

Με αφορμή την χτεσινή μας ανάρτηση σχετικά με την αίτηση που κατατέθηκε από την κ. Τζάκρη για την δημιουργία δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Σκύδρα (διαβάστε ΕΔΩ), λάβαμε από τον Σταύρο Γιαναβαρτζή την επιστολή που είχε κάνει στις αρχές του Φεβρουαρίου στους αντιπεριφερειάρχες Ημαθίας και Πέλλας για την αξιοποίηση της αγοράς της Κουλούρας. Διαβάστε την πολύ ενδιαφέρουσα επιστολή: 
Αξιότιμοι κύριοι
Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορηθήκαμε δια μέσου του Τύπου, την αξιόλογη Σύσκεψη με θέμα τη δημιουργία Δημοπρατηρίου Αγροτικών Προϊόντων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, υπό την προεδρεία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Διονύση Ψωμιάδη και παρουσία του Παναγιώτη Ψωμιάδη.
Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι συνθήκες δημιουργίας Δημοπρατηρίου Αγροτικών Προϊόντων, με στόχο να γίνουν τα προϊόντα μας ανταγωνιστικά, εξωστρεφή, πιστοποιημένα, δημιουργώντας έτσι συνθήκες τόνωσης των εξαγωγών και της ανάπτυξης του εισοδήματος των αγροτών.
Εδώ και πολλά χρόνια την περιοχή μας, η οποία είναι η καρδιά της παραγωγής, διάθεσης αλλά και το εξαγωγικό κέντρο των αγροτικών προϊόντων, ταλανίζει η μη αξιοποίηση της περιφερειακής αγοράς της Κουλούρας, γνωστή με το όνομα Αμάλθεια.
Πριν πολλά πλέον χρόνια κάποιοι οραματίστηκαν μία περιφερειακή αγορά και με ευρωπαϊκά κεφάλαια υλοποιήσανε ένα χώρο που σήμερα ίσως είναι η χρυσή ευκαιρία να αξιοποιηθεί με τον ποιο κατάλληλο τρόπο, παύοντας να αποτελεί μνημείο αναποφασιστικότητας και αναποτελεσματικότητας.
Η γεωγραφική του θέση που πάντα κατείχε, σε συνδυασμό με τους οδικούς άξονες Σκύδρα – Βέροια (Κουλούρα) και Γιαννιτσά  – Αλεξάνδρεια (Νησέλι) που βελτιώνονται, καθιστά το μέρος ιδανικό για ολόκληρο το μακεδονικό κάμπο.
Τα προϊόντα της Μακεδονικής Γής μπορούνε να έχουνε μία καλύτερη τύχη από ένα δημοπρατήριο που θα εξυπηρετεί όλους τους εμπλεκόμενους, από όλες της περιοχές Κεντρικής αλλά και Δυτικής Μακεδονίας.
Εκφράζοντας μαζί με την δική και την αγωνία πολλών συμπολιτών μας θα ήθελα να σας ζητήσω να δείτε το θέμα με ιδιαίτερη σπουδή και θέρμη, μεταφέροντας τις αγωνίες του επιχειρηματικού αλλά και του αγροτικού κόσμου στην Περιφέρεια και με το ειδικό βάρος των θέσεων σας να ζητήσετε να ληφθεί πολιτική απόφαση ώστε το Δημοπρατήριο να λειτουργήσει στην φυσική του θέση στην λαχαναγορά της Κουλούρας.
Από αύριο άμεσα θα πρέπει να γίνουνε όλες οι απαραίτητες ενέργειες όχι μόνο για την πολιτική απόφαση στο θέμα εκ μέρους όλων, Δ.Σ. ΑΜΑΛΘΕΙΑ, Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά και να δοθούνε όλα τα απαραίτητα στοιχεία σε εκείνους που θα αναλάβουνε την εκπόνησης μελέτης σκοπιμότητας του έργου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών αλλά και την διαχείριση υλοποίησης του έργου, ώστε να υπάρξει αίσια έκβαση στην υπόθεση.
Αξίζει να δοθούνε συγχαρητήρια για την ιδέα του Δημοπρατηρίου Αγροτικών Προϊόντων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μένει τώρα να δούμε την άμεση και κυρίως την ορθή εφαρμογή. Ας συνδράμουμε όλοι σε αυτό με πρωτεργάτες εσάς.
Το χρωστάμε όλοι στο τόπο μας.
Με εκτίμηση
Σταύρος Γιανναβαρτζής
Μέλος Επιμελητηρίου Ημαθίας
τ.Γενικός Γραμματέας Ν.Α. Ημαθίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *