ΤΟΠΙΚΑ posted by

1.000 ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΘΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ Η ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Σε ιδιώτες και ιδιωτικούς υπαλλήλους που επιθυμούν να ασχοληθούν ως συνεργάτες σε στατιστικές εργασίες απευθύνεται η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ). Για τη διενέργεια των στατιστικών εργασιών θα απασχοληθούν περίπου 1.000 άτομα και δικαίωμα υποβολής αίτησης για εγγραφή στο Μητρώο έχουν μόνον ιδιώτες και ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι οποίοι θα πρέπει να….

είναι τουλάχιστον απόφοιτοι Λυκείου ή εξαταξίου Γυμνασίου και να έχουν ηλικία από 21 έως 69 ετών.


Δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης οι υπάλληλοι (μόνιμοι και με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου) δημοσίων υπηρεσιών, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ και λοιπών δημοσίων οργανισμών, καθώς και υπάλληλοι της ΕΛΣΤΑΤ με οποιαδήποτε σχέση εργασίας.

Ως αντικείμενο έργου, ο ιδιώτης συνεργάτης θα έχει την έγκαιρη, πλήρη και σωστή συλλογή στατιστικών στοιχείων από επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Τα στοιχεία θα συλλέγονται κυρίως με προσωπικές συνεντεύξεις στον χώρο των νοικοκυριών ή των επιχειρήσεων και με ειδικά, κατά έρευνα, ερωτηματολόγια.

Οι ερευνητές ιδιώτες συνεργάτες θα παρακολουθήσουν υποχρεωτικά εκπαιδευτικά σεμινάρια για την επιμόρφωσήτους στον τρόπο συλλογής, συμπλήρωσης και ελέγχου των ερωτηματολογίων κάθε έρευνας στην οποία θα συμμετάσχουν.

Η επιλογή θα γίνει με τέτοιο σύστημα βαθμολόγησης, ώστε να διασφαλιστεί η αξιοκρατία και η αποτελεσματικότητα των ερευνών της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Κάθε ιδιώτης συνεργάτης θα αξιολογείται για κάθε έρευνα στην οποία θα λαμβάνει μέρος, και η αξιολόγησή του θα είναι ένα από τα βασικά κριτήρια στη διαδικασία τής επιλογής και της συνέχισης της απασχόλησής του στην ΕΛΣΤΑΤ.

Η αμοιβή των ιδιωτών συνεργατών γίνεται ανάλογα με τον αριθμό των πλήρως και ορθά συμπληρωμένων ερωτηματολογίων κάθε έρευνας. Η αμοιβή για κάθε ερωτηματολόγιο έχει υπολογιστεί από την ΕΛΣΤΑΤ με βάση τον μέσο χρόνο που απαιτείται για τη συλλογή ενός ορθά συμπληρωμένου ερωτηματολογίου.

Η πληρωμή τους θα γίνεται μετά την ολοκλήρωση και τον έλεγχο της εργασίας που τους έχει ανατεθεί. Πρέπει να διευκρινισθεί ότι η παροχή υπηρεσιών ιδιωτών συνεργατών για τη συλλογή στοιχείων δεν θεωρείται ότι υποκρύπτει σχέση εξαρτημένης εργασίας. Η εργασία διενεργείται εκτός γραφείου και χωρίς υποχρέωση τήρησης συγκεκριμένου ωραρίου.

ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Για την εγγραφή στο νέο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών θα υποβληθούν από τους ενδιαφερομένουςμόνο ηλεκτρονικά έως τις 8 Απριλίου, στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.statistics.gr στην πρώτη σελίδα του portal, στην ένδειξη Ιδιώτες Συνεργάτες ΕΛΣΤΑΤ . Για απευθείας πρόσβαση, η διεύθυνση URL είναι εδώ.

Για όσους από τους ενδιαφερομένους δεν διαθέτουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και Ιντερνετ η δεν γνωρίζουν τον χειρισμό Η/Υ, θα υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής της Αίτησης Υπεύθυνης Δήλωσης από την Κεντρική Υπηρεσία της ΕΛΣΤΑΤ (Διεύθυνση Διοικητικής Υποστήριξης Τμήμα Επιθεώρησης και Ιδιωτών Συνεργατών) και από τις Υπηρεσίες Στατιστικής Νομών.

Οι υποψήφιοι ιδιώτες συνεργάτες θα πρέπει να προκαθορίσουν στην Αίτηση Υπεύθυνη Δήλωσή τους τη διαθεσιμότητά τους σε χρόνο, τις περιοχές στις οποίες θα απασχοληθούν και την κατηγορία ερευνών στην οποία θα λάβουν μέρος, εφόσον επιλεγούν.

Οι ενδιαφερόμενοι κατά την ημερομηνία υποβολής της Αίτησης Υπεύθυνης Δήλωσης θα πρέπει να διαθέτουν, και όταν τους ζητηθεί να υποβάλουν άμεσα, τα εξής δικαιολογητικά: 1. Φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή της σελίδας του διαβατηρίου στην οποία αναφέρονται ο αριθμός και τα στοιχεία ταυτότητας του κατόχου, 2. Βεβαίωση Αριθμού Φορολογικού Μητρώου, 3. Φωτοαντίγραφο σελίδας βιβλιαρίου ή καρτέλας τραπέζης στην οποία να φαίνεται ότι ο ενδιαφερόμενος είναι ο πρώτος δικαιούχος του λογαριασμού, 4. Δύο πρόσφατες φωτογραφίες. Επίσης, θα πρέπει να διαθέτουν όσα από τα ακόλουθα δικαιολογητικά επικαλούνται με την αίτησή τους, σε πρωτότυπο ή αντίγραφο επικυρωμένο: 5. Τίτλους σπουδών (για τίτλους Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής Εκπαίδευσης που αποκτήθηκαν στην αλλοδαπή, απαιτείται πράξη αναγνώρισης από το πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ και νυν ΔΟΑΤΑΠ ή το ΙΤΕ αντίστοιχα), 6. Βεβαίωση σπουδών (για φοιτητές τριες), 7. Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986, άρθρο 8 παρ. 4 και άρθρου 22 παρ. 6 στην οποία θα δηλώνουν ότι οι αμοιβές τους από παροχή υπηρεσιών δεν ξεπέρασαν τα 5.000 ευρώ κατά το προηγούμενο έτος, 8. Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας (Ν. 2413/1996, άρθρο 10, παρ. 1) για υποψηφίους που δηλώνουν ότι δεν κατέχουν τίτλο σπουδών από την Ελλάδα.
Η αναλυτική Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

dimosio

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *