ΤΟΠΙΚΑ posted by

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ

Προγράμματα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 160 εκατ. ευρώ έχουν ενεργοποιηθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ. Πρόκειται για προγράμματα ενίσχυσης της τοπικής απασχόλησης και αντιμετώπισης της ανεργίας και αφορούν τις περισσότερες από τις περιφέρειες της χώρες.
Επίσης έχουν ενεργοποιηθεί σημαντικές δράσεις για την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και για….

την εφαρμογή συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας στους δήμους αλλά και σε σχολικά κτίρια. Αναλυτικά τα προγράμματα αυτά, τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν καταληκτική ημερομηνία εντός του Ιουνίου, είναι τα εξής: 
• Πρόγραμμα «Εξοικονομώ» για οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης Α’Α βαθμού. Χρηματοδοτούνται παρεμβάσεις σε κτίρια και υποδομές, παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και προσθήκης βιοκλιματικών χαρακτηριστικών, παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης τεχνικών υποδομών των ΟΤΑ, υπηρεσίες τεχνικού – ενεργειακού συμβούλου, Μελέτη Ενεργειακής Απόδοσης, ενεργειακές επιθεωρήσεις κ.λπ. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 75.000.000 και η προθεσμία υποβολής προτάσεων λήγει στις 30 Ιουνίου. 
• Δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε υφιστάμενα δημόσια ενιαία συγκροτήματα σχολικών κτιρίων. Χρηματοδοτούνται επιδεικτικά έργα αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε υφιστάμενα δημόσια σχολικά κτίρια, σε όλη την Ελλάδα. Ο προϋπολογισμός είναι 20.000.000 ευρώ και η περίοδος υποβολής λήγει στις 30 Ιουνίου. 
• Προμήθεια εξοπλισμού πυρόσβεσης για την περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Ως ελάχιστος προϋπολογισμός των δράσεων που θα υποβληθούν έχουν οριστεί τα 300.000 ευρώ. Το πρόγραμμα χρηματοδοτεί προμήθεια ειδικού εξοπλισμού πυρόσβεσης, π.χ. υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα, κ.λπ. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 900.000 ευρώ και η προκήρυξη θα παραμείνει ανοιχτή έως την εξάντλησή του. 
• Ειδικές δράσεις για τη στήριξη και αναζωογόνηση των μικρών νησιών της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Το πρόγραμμα χρηματοδοτεί υποδομές και υπηρεσίες στα μικρά νησιά της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με πληθυσμό μικρότερο των 5.000 κατοίκων. Μπορούν να χρηματοδοτηθούν και μελέτες ωρίμασης των κατασκευαστικών έργων οι οποίες είναι αναγκαίες για τα έργα και εμπίπτουν στην περίοδο επιλεξιμότητας του ΕΣΠΑ. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 18.000.000 ευρώ και η προθεσμία υποβολής λήγει στις 31 Οκτωβρίου. 
• Αναβάθμιση, επέκταση και κατασκευή νέων εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων και κατασκευή δικτύων αποχέτευσης στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Έργα εκσυγχρονισμού, επέκτασης, βελτίωσης υφιστάμενων εγκαταστάσεων επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων οικισμών, κατασκευής δικτύων αποχέτευσης. Προϋπολογισμός 10.500.000 ευρώ. Η περίοδος υποβολής λήγει στις 2 Αυγούστου. 
• Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες της αγοράς εργασίας της περιφέρειας Πελοποννήσου (ΤοπΣΑ). Προϋπολογισμός 5.240.000 ευρώ. Οι προτάσεις ένταξης στο πρόγραμμα θα πρέπει να υποβληθούν έως τις 30 Μαΐου. Αντικείμενο του προγράμματος είναι η ενεργοποίηση των τοπικών φορέων με στόχο την εξασφάλιση της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης για ανέργους. Δικαιούχοι του προγράμματος είναι: Μη κυβερνητικές οργανώσεις, υπουργεία – ΝΠΔΔ, οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης (Α’ και Β’ βαθμού), συλλογικοί φορείς, άλλα νομικά πρόσωπα, νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου (ΝΠΙΔ). Ως επιλέξιμες θεωρούνται οι δαπάνες για μελέτες, δικτύωση, ενέργειες ενημέρωσης, κατάρτιση, επιμόρφωση κ.λπ. 
• Τοπικά σχέδια για την απασχόληση στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 2.000.000 ευρώ και η περίοδος υποβολής λήγει στις 18 Μαΐου. 
• Τοπικά σχέδια για την απασχόληση στην περιφέρεια Β. Αιγαίου. Προϋπολογισμός 2.000.000 ευρώ. Η περίοδος υποβολής λήγει 28 Ιουνίου. 
• Τοπικά σχέδια για την απασχόληση στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Προϋπολογισμός 1.064.000 ευρώ. Η περίοδος υποβολής λήγει στις 25 Μαΐου. 
• Τοπικά σχέδια για την απασχόληση στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Προϋπολογισμός 8.000.000 ευρώ. Η περίοδος υποβολής λήγει στις 4 Μαΐου. 
• Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Προϋπολογισμός 8.500.000 ευρώ. Η περίοδος υποβολής λήγει στις 30 Απριλίου. 
• Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας στην περιφέρεια Κρήτης. Προϋπολογισμός 6.000.000 ευρώ. Η περίοδος υποβολής λήγει στις 24 Οκτωβρίου. 
• Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας στην περιφέρεια Ηπείρου. Προϋπολογισμός 4.000.000 ευρώ. Η προθεσμία υποβολής λήγει στις 2 Μαΐου.
e-forologia

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *