Κακά τα ψέμματα, έχουμε μπει για τα καλά στον ρυθμό των εκλογών. Βέβαια οι φετινές εκλογές δεν έχουν την ίδια απήχηση ούτε το ίδιο ενδιαφέρον από τους πολίτες σε τοπικό πόσο μάλλον σε εθνικό επίπεδο.
Διαβάστε την τελευταία δημοσκόπηση της MRB και το ρεπορτάζ του real.gr:
Tουλάχιστον 8 κόμματα θα μετέχουν στην νέα βουλή ενώ ακόμη τρία «παλεύουν» για την είσοδο τους 16 ημέρες πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου.
Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της MRB που βλέπει το φως της δημοσιότητας, καθώς από αύριο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση τους, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συγκεντρώνουν ιδιαιτέρως χαμηλά ποσοστά φτάνοντας συνολικά το 32,6%.
Τα κόμματα της Αριστεράς εμφανίζονται ενισχυμένα και ιδιαιτέρως ο ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται στην τρίτη θέση. Σε άνοδο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ενώ σε μία ακόμα μέτρηση η «Χρυσή Αυγή» δείχνει ότι θα μπει στο κοινοβούλιο. Μάχη δίνουν δύο κόμματα ο ΛΑΟΣ και η Δημοκρατική Συμμαχία αν και στο όριο βρίσκονται και οι Οικολόγοι Πράσινοι.
Σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της MRB κερδισμένος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που ενίσχυσε τα ποσοστά του κατά 1,7% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες οι οποίοι ανέβηκαν μία ποσοστιαία μονάδα.
Με την αναγωγή στους αναποφάσιστους ο πολυκερματισμός μεγαλώνει ακόμα περισσότερο καθώς τα κόμματα που μπαίνουν στην βουλή από 8 αυξάνονται και γίνονται 10.
Απογοητευτικά είναι τα ποσοστά των συσπειρώσεων τόσο για το ΠΑΣΟΚ όσο και για την ΝΔ. Η συσπείρωση των «πράσινων» ψηφοφόρων φτάνει το 33,5% ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Ευάγγελο Βενιζέλο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς το 12,8% πηγαίνει στο κόμμα του Α. Τσίπρα. Το εντυπωσιακό είναι ότι το 3,6% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ επιλέγουν την Χρυσή Αυγή.
Στο 58,4% φτάνει η συσπείρωση για την ΝΔ. Το μεγάλο πρόβλημα για τον Αντώνη Σαμαρά ακούει στο όνομα Πάνος Καμμένος καθώς χάνει το 14,5% των «γαλάζιων» ψηφοφόρων.
Στην καταλληλότητα για την Πρωθυπουργία ο Αντώνης Σαμαράς διατηρεί ελαφρύ προβάδισμα έναντι του Ευάγγελου Βενιζέλου. Ωστόσο βγαίνει πρώτος ο «κανένας» καθώς συγκεντρώνει 54,4% .
Το 55% των ερωτηθέντων δηλώνει πως ανησυχεί με τα αποτελέσματα των μετρήσεων που δείχνουν να μην υπάρχει αυτοδύναμη κυβέρνηση, σε αντίθεση με το 45% οι υποστηρίζουν κυβερνήσεις συνεργασίας.
Στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών, πρώτος έρχεται ο Φώτης Κουβέλης με 29,5% και ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας 27,9% και ο Πάνος Καμμένος 24,4%
Αφήστε μια απάντηση