ΤΟΠΙΚΑ posted by

ΑΓΡΟΤΙΚΟ: ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΗΣ

Την αντίθεση της στις ρυθμίσεις που υποχρεώνουν τον εργοδότη (αγρότη ή αλιέα) να προκαταβάλλει τις ασφαλιστικές εισφορές των μετακλητών εργαζομένων που στην καλύτερη των περιπτώσεων ανέρχεται στο ύψος των 1034,74 ευρώ ανά κατηγορία κατ’ άτομο για την εξάμηνη απασχόληση τους ή και μικρότερης διάρκειας….
εκφράζει η ΓΕΣΑΣΕ.
Με επιστολή της προς τους αρμόδιους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Εσωτερικών, αλλά και τον προϊστάμενο του Ο.Γ.Α., η Συνομοσπονδία πληροφορεί ότι μεσούσης της οικονομικής κρίσης πολλά αγροτικά νοικοκυριά δεν έχουν εξοφλήσει τις δικές τους ασφαλιστικές εισφορές ,στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν έχουν πληρωθεί τις παραγωγές τους, και δεν έχουν καμιά πρόσβαση σε οποιαδήποτε χρηματοδότηση-δανεισμό. 
Κατόπιν τούτου η ΓΕΣΑΣΕ δηλώνει ότι είναι αδύνατη η εφαρμογή της ως άνω διάταξης για αντικειμενικούς λόγους. Για την αποφυγή μιας άναρχης κατάστασης με φαινόμενα μαύρης εργασίας αθρόας και παράνομης μετανάστευσης , κάθε μορφής ανασφάλιστες καταστάσεις και μια σειράς προβλημάτων με αδυναμίες καλλιέργειας και συγκομιδή της παραγωγής .
Για την αποφυγή όλων αυτών η ΓΕΣΑΣΕ προτείνει να επανέλθουμε στις προ της παρούσας ρυθμίσεις καταστάσεις , για την ομαλή πορεία των αγροτικών εργασιών και τη φυσιολογική ροή της γραφειοκρατίας που ακολουθείτε για τις μετακλήσεις.

agronews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *