ΤΟΠΙΚΑ posted by

ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ – ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ

«Μάρτης γδάρτης και κακός παλουκοκάφτης» λένε, και φαίνεται πως έχουν δίκιο. Μέσα Μαρτίου, αν και τυπικά βρισκόμαστε στην Άνοιξη, ουσιαστικά έχουμε… χειμώνα!
Ο καιρός έχει αρχίσει να χαλάει ήδη από χθες Σάββατο, ενώ σήμερα Κυριακή, η μέρα είναι βροχερή και συννεφιασμένη.
Σαν να μην έφτανε αυτό, είναι και “σκονισμένη”, καθώς οι ισχυροί άνεμοι ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από τη…
Σαχάρα!
Συγκεκριμένα, βροχερό θα είναι σήμερα το μεγαλύτερο μέρος της χώρας κυρίως μετά το μεσημέρι, ενώ στα ορεινά περιμένουμε χιονοπτώσεις, όπως και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο.
Σε Νότια Ελλάδα και Αιγαίο τώρα, θα εκδηλωθούν καταιγίδες, χώρια η μεγάλη συγκέντρωση σκόνης στην ατμόσφαιρα.
‘Ηδη πάντως, τα προβλήματα σε όλη τη χώρα είναι πολλά, καθώς σε διάφορες περιοχές είναιαπαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. 
Στην Αττική τώρα, περιμένουμε νεφώσεις με βροχές μετά το μεσημέρι, αλλά και πιθανόν παροδικά έντονα φαινόμενα που θα συνοδεύονται από καταιγίδες, όπως και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης.
Ίδιο το σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη, όπου αναμένονται παροδικές βροχές κατά τις βραδινές κυρίως ώρες.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί ως εξής:
Στη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 8 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 2 έως 9, στη Δυτική Ελλάδααπό 5 έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 11, στο Βόρειο Αιγαίο από 5 έως 10 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 7 έως 18, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 21 βαθμούς Κελσίου.
Πότε θα φτιάξει;
Aπό τα μέσα της εβδομάδας αναμένεται βελτίωση του καιρού σύμφωνα με τους μετεωρολόγους. Μέχρι την Τετάρτη τουλάχιστον, το σκηνικό θα παραμείνει ίδιο, γι΄αυτό ντυθείτε καλά γιατί κυκλοφορούν και ιώσεις!
star.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *