ΤΟΠΙΚΑ posted by

ΒΑΦΗ ΜΑΛΛΙΩΝ ΤΗΣ RILKEN ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του ΕΟΦ, αποφασίστηκε ανάκληση του καλλυντικού προϊόντος “BLONDΜE CRYSTAL” λόγω ενδεχόμενης απόκλισης της ποιότητας ορισμένων παρτίδων με αποτέλεσμα την ύπαρξη κινδύνουδημιουργίας εγκαύματος στο τριχωτό της κεφαλής κατά την ανάμιξη του οξυζενέ με την σκόνη ξανοίγματος.
Ακολουθεί αναλυτικά το δελτίο τύπου του ΕΟΦ:
ΘΕΜΑ : Ανάκληση του καλλυντικού προϊόντος “BLONDΜE CRYSTAL”
Κατασκευαστής: RILKEN A.E.
Έχοντας υπόψη:
1. Το άρθρο 6, παρ. ΙΙ, εδ. 9 του Ν.1316/83
2. Τις διατάξεις της Υπουργικής Απόφασης ΔΥΓ3(α)/ΓΠ. 132979/2005 (ΦΕΚ 352 Β΄)
3. Την, με αρ. πρωτ. ΕΟΦ 15672/01-03-2012 ενημέρωση της εταιρείας RILKEN A.E. 
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Την ανάκληση του καλλυντικού προϊόντος “BLONDΜE CRYSTAL” λόγω ενδεχόμενης απόκλισης της ποιότητας ορισμένων παρτίδων με αποτέλεσμα την ύπαρξη κινδύνου δημιουργίας εγκαύματος στο τριχωτό της κεφαλής κατά την ανάμιξη του οξυζενέ με την σκόνη ξανοίγματος.
Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στα πλαίσια της προστασίας της Δημοσιάς Υγείας . Η εταιρεία RILKEN A.E. που πραγματοποιεί τη διακίνηση του προϊόντος στην Ελληνική Αγορά οφείλει να επικοινωνήσει με τους αποδέκτες του προϊόντος για την εφαρμογή της και να ολοκληρώσει την απόσυρση του σε εύλογο χρονικό διάστημα. Συγχρόνως, πρέπει να ενημερωθεί η αρμόδια υπηρεσία του ΕΟΦ, ενώ τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών θέτοντας τα υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ/ΕΟΦ
Καθ. Ιωάννης Τούντας
meacolpa

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *