ΤΟΠΙΚΑ posted by

ΠΩΣ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΑΣ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

​Τους όρους και τις προϋποθέσεις με τις οποίες οι ιδιώτες μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους στα Ασφαλιστικά Ταμεία καθορίζει με απόφασή του το υπουργείο Εργασίας, διευκρινίζοντας ότι με την υπαγωγή στη ρύθμιση, αναστέλλεται η λήψη αναγκαστικών και άλλων μέτρων είσπραξης έως τις 31 Δεκεμβρίου 2012.
Ποιοι μπορούν να ενταχθούν στις ρυθμίσεις:
Στη ρύθμιση των χρεών μπορούν να υπαχθούν όσοι έχουν οφειλές σε φορείς κοινωνικής ασφάλισης που : 
Δεν έχουν ήδη υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης μέχρι τη δημοσίευση του νόμου ή έχουν χάσει το δικαίωμα συνέχισης προηγούμενων ρυθμίσεων 
Καταβάλλουν ανελλιπώς τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές από 1-1-2012 και μετά
Υποβάλλουν σχετική αίτηση στις αρμόδιες υπηρεσίες μέχρι την 30-3-2012. 
Ποιες οφειλές μπορούν να ρυθμιστούν 
Η απόφαση του Υπ. Εργασίας διευκρινίζει ότι μπορούν να ρυθμιστούν οι ληξιπρόθεσμες μέχρι τις 31Δεκεμβρίου 2011 ασφαλιστικές εισφορές, μαζί με τα αναλογούντα πρόσθετα τέλη, πρόστιμα και άλλα έξοδα αναγκαστικών μέτρων. Σε ό, τι αφορά τα πρόσθετα τέλη και τις άλλες επιβαρύνσεις παρέχεται έκπτωση ύψους 40 %, αλλά για όσους υποβάλλουν την αίτηση ρύθμισης μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2012.
Πως ρυθμίζονται οι δόσεις
Οι οφειλέτες έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τις οφειλές τους καταβάλλοντας το ποσό σε ισόποσες μηνιαίες ή διμηνιαίες, ως εξής : 
Εφάπαξ εξόφληση ή ρύθμισή του έως και σε έξι (6) δόσεις με έκπτωση ποσοστού 100 % επί των προσαυξήσεων προσθέτων τελών και λοιπών επιβαρύνσεων της κεφαλαιοποιημένης οφειλής. 
Καταβολή του ποσού από επτά έως και 10 δόσεις με έκπτωση ποσοστού 75 % επί του ποσού της κεφαλαιοποιημένης οφειλής που αντιστοιχεί σε κάθε είδους προσαυξήσεις πρόσθετα τέλη και λοιπές επιβαρύνσεις. 
Τόσο η εφάπαξ καταβολή του ποσού όσο και καταβολή της πρώτης δόσης, θα πρέπει να γίνουν έως την 30-4-2012, ενώ σε περίπτωση μη καταβολής δύο συνεχόμενων δόσεων σημαίνει διακοπή των ευεργετικών διατάξεων της ρύθμισης. 
Το Υπ. Εργασίας διευκρινίζει τέλος ότι στη ρύθμιση, εκτός των αμιγώς ασφαλιστικών εισφορών, υπάγονται και άλλες οφειλές, όπως ιατρόσημο και αγγελιόσημο.
star

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *