Η κατανάλωση μπίρας δεν μπορεί να θεωρείται βασική αιτία της λεγόμενης «μπυροκοιλιάς», αν και μπορεί να συμβάλει στη συνολική παχυσαρκία. Αυτό είναι το συμπέρασμα Γερμανών ερευνητών που ανέλυσαν το βάρος, καθώς και τους πόντους της…..περιφέρειας σχεδόν 20.000 ανθρώπων σε διάστημα τεσσάρων ετών. Από τους εθελοντές ζητήθηκε να καταγράψουν με κάθε λεπτομέρεια πόση μπύρα κατανάλωναν καθημερινά, αλλά και….
τι έτρωγαν. Οι ερευνητές από τα δεδομένα που συγκέντρωσαν διαπίστωσαν πως αυτό που προέκυψε δεν στηρίζει την κοινή πεποίθηση ότι η μπύρα προσθέτει λίπος τοπικά στην κοιλιά.
«Η κατανάλωση μπύρας φαίνεται να συνδέεται με το συνολικό σωματικό λίπος» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι επιστήμονες στο σχετικό άρθρο τους στο «European Journal of Clinical Nutrition». Οι ειδικοί χώρισαν τις γυναίκες σε τέσσερις κατηγορίες, ανάλογα με την μπύρα που κατανάλωναν, ενώ τους άντρες σε πέντε. Για τις γυναίκες μέτρια κατανάλωση μπίρας ήταν τα 250 ml την ημέρα, ενώ για τους άντρες 500-1.000 ml.
Οσο για μπύροκοιλιά, έτσι χαρακτηρίζουν τη συσσώρευση πάχους στην κοιλιά, που είναι αναλογικά μεγαλύτερη απ’ ό,τι στην υπόλοιπη περιφέρεια.
tsouvali
Αφήστε μια απάντηση