ΤΟΠΙΚΑ posted by

H ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ

Σχετικά με τον προγραμματισμό δράσεων και τη θωράκιση της Κεντρικής Μακεδονίας στο ζήτημα της καταπολέμησης των κουνουπιών, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα, πραγματοποιώντας με επιτυχία σειρά ενεργειών για την κατάλληλη προετοιμασία των υπηρεσιών της και για τη θωράκιση της δημόσιας υγείας των πολιτών.
Ήδη η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, κινούμενη έγκαιρα, έχει προχωρήσει στην κατάρτιση ειδικού οργανογράμματος για την καταπολέμηση των κουνουπιών, με τη….

συγκρότηση αρμοδίων συλλογικών οργάνων και κλιμακίων ελέγχων, στοχεύοντας στο συντονισμό και τη συνεργασία των συναρμοδίων αρχών και φορέων στην καταπολέμηση των κουνουπιών. Επιπρόσθετα, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υλοποιούνται εκπαιδευτικά σεμινάρια για την εξειδίκευση του προσωπικού στο ζήτημα της καταπολέμησης.
«Πρώτη μας προτεραιότητα και ως Νομαρχία Θεσσαλονίκης και ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ήταν και είναι η καταπολέμηση των κουνουπιών. Δρούμε συντονισμένα και με πρόγραμμα, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την προστασία του κοινωνικού συνόλου», δήλωσε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης. «Τα δύο τελευταία έτη, με την εμφάνιση κρουσμάτων από τον ιό του δυτικού Νείλου, τα κουνούπια αποτελούν πλέον σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας και έτσι το αντιμετωπίζουμε, τόσο με τους αυξημένους πόρους που διατίθενται όσο και με τις ενέργειες και πρωτοβουλίες των υπηρεσιών μας. Θέτουμε στη διάθεση των εμπλεκομένων φορέων το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό για τη διευκόλυνση της υλοποίησης του έργου και τη συγκέντρωση των απαραίτητων στοιχείων και συνεργασιών. Το βέβαιο είναι πως απαιτούνται συντονισμένες προσπάθειες για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Στο άμεσο μέλλον πρέπει να αντιμετωπίσουμε ενιαία, και οι 7 περιφερειακές ενότητες, το ζήτημα της καταπολέμησης των κουνουπιών», συμπλήρωσε ο κ. Ψωμιάδης.
«Παρ’ ότι τα όρια των πιστώσεων του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων καθυστέρησαν και δεν υπήρξε οριστική έγκριση για την εκταμίευση των χρημάτων, εμείς ενεργήσαμε τάχιστα, ώστε να είμαστε εμπρόθεσμοι στην υλοποίηση του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών», υπογράμμισε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης.
Σε ό,τι αφορά τις προγραμματικές συμβάσεις των έργων καταπολέμησης κουνουπιών, που θα λάβουν χώρα στις περιφερειακές ενότητες το τρέχον έτος, βρίσκονται ήδη στο στάδιο τελικής υπογραφής τους από το Περιφερειακό Συμβούλιο, ώστε να περατωθούν το συντομότερο οι απαιτούμενες διαδικασίες ελέγχων του Ελεγκτικού Συνεδρίου και να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα.
Με την υλοποίηση προγραμμάτων καταπολέμησης κουνουπιών τα περασμένα έτη αποκτήθηκε πολύτιμη εμπειρία και εξειδικευμένες γνώσεις που χρησιμοποιούνται ήδη, με σκοπό την βελτίωση των αποτελεσμάτων και την εφαρμογή Ολοκληρωμένου πλέον Προγράμματος Καταπολέμησης Κουνουπιών στην ΠΚΜ, που περιλαμβάνει συνδυασμό του συνόλου των διαθέσιμων μεθόδων καταπολέμησης κουνουπιών, ώστε να επιτευχθεί το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.
pkm

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *