Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που χρειάζεται να κατατεθούν για να κάνετε μεταδημότευση είναι τα παρακάτω:
Για έγγαμους:
Αιτήσεις και των δύο ενδιαφερόμενων (σχετικό έντυπο υπάρχει στους δήμους) ή αν υπάρχουν και ενήλικα παιδιά, αιτήσεις και αυτών μαζί με
Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης από το Δήμο ή την Κοινότητα που μεταδημοτεύουν
Αποδεικτικά στοιχεία για την τουλάχιστον διετή μόνιμη κατοικία στο Δήμο. που πρόκειται να μεταδημοτεύσουν. Η απόδειξη της διετούς κατοικίας γίνεται με την προσκόμιση κάθε πρόσφορου μέσου (λογαριασμοί ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑΚ, εκκαθαριστικά εφορίας κλπ) που χρονολογείται τουλάχιστον από διετίας, καθώς και ενός προσφάτου. Τα αποδεικτικά στοιχεία συνοδεύονται και από υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερομένου για τη συνεχή από διετίας κατοικία του στο δήμο μεταδημότευσης
Ορισμένοι δήμοι ζητούν και βεβαίωση περί τουλάχιστον διετούς μόνιμης κατοικίας από το αρμόδιο Τμήμα της Δημοτικής Αστυνομίας περιοχής όπου οι ενδιαφερόμενοι κατοικούν.
Για άγαμους:
Αίτηση του ενδιαφερόμενου (σχετικό έντυπο υπάρχει στη Διεύθυνση Δημοτικής Κατάστασης)
Ατομικό Πιστοποιητικό Γεννήσεως του ενδιαφερόμενου – με πλήρη στοιχεία – από το Δήμο ή την Κοινότητα που αυτός ανήκει (Μητρώο Αρρένων, ακριβή ημερομηνία γέννησης, θρήσκευμα, χρόνος και τρόπος κτήσεως Ελληνικής Ιθαγένειας)
Αποδεικτικά στοιχεία για την τουλάχιστον διετή μόνιμη κατοικία στο Δήμο που πρόκειται να μεταδημοτεύσουν.
Για διαζευγμένους:
Αίτηση του ενδιαφερόμενου (σχετικό έντυπο υπάρχει στη Διεύθυνση Δημοτικής Κατάστασης)
Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης από το Δήμο ή την Κοινότητα που αυτός μεταδημοτεύει
Εφόσον ο ένας εκ των δύο συζύγων είναι δημότης του Δήμου που γίνεται η μεταδημότευση και δεν υπάρχουν παιδιά, κατατίθενται αυτά τα δικαιολογητικά μόνον και μεταφέρεται ο/η σύζυγος σε νέα Ονομαστική Μερίδα, λόγω διαζυγίου. Εάν υπάρχουν παιδιά, ελέγχεται και το θέμα της γονικής μέριμνας και επιμέλειας των παιδιών, για να γραφούν αυτά ανάλογα στην ονομαστική μερίδα της/του συζύγου. Στην προκειμένη περίπτωση απαιτείται και η κατάθεση του ιδιωτικού συμφωνητικού των δύο γονέων, καθώς και της δικαστικής απόφασης λύσεως του γάμου που επικυρώνει το ιδιωτικό συμφωνητικό (εφόσον το διαζύγιο είναι συνεναιτικό) ή μόνον η δικαστική απόφαση επιμέλειας, εφόσον το διαζύγιο εκδίδεται κατ΄αντιδικία.Αποδεικτικά στοιχεία για την τουλάχιστον διετή μόνιμη κατοικία αυτών, στο Δήμο που πρόκειται να μεταδημοτεύσουν.
gatos
Αφήστε μια απάντηση