ΤΟΠΙΚΑ posted by

ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟΥΣ 900 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟ FACEBOOK

Το φαινόμενο του σύγχρονου Internet που ονομάζεται «FaceBook», κυρίως λόγω της ιδιαίτερης διείσδυσης και αποδοχής από εκατομμύρια χρήστες, συνεχίζει να εκπλήσσει, με ότι συνεπάγεται αυτό. Πλέον οι χρήστες της δημοφιλούς κοινωνικής ιστοσελίδας, επίσημα έφτασαν το ακραίο νούμερο των 901 εκατομμυρίων χρηστών παγκοσμίως.
Με την ταχύτητα εξάπλωσης του FaceBook, η οποία προ….

δύο μηνών (τον περασμένο Φεβρουάριο) ήταν στους 845 εκ. χρήστες, καταδεικνύει ότι το νούμερο του 1 δισεκατομμυρίου χρηστών παγκοσμίως είναι εφικτό και μάλιστα, θα το φτάσει κατά πάσα πιθανότητα, βάσει των υποθέσεων του αναλυτή Gregory Lions της εταιρείας iCrossing, μέχρι τον ερχόμενο Αύγουστο του 2012, ενώ οι πιο συντηρητικές απόψεις μεταθέτουν το πολυπόθητο νούμερο του 1 δις. χρηστών να επιτυγχάνεται έως το τέλος του 2012.
Επίσης, έχουμε και άλλα εξωφρενικά νούμερα: περί τα 3,2 δισεκατομμύρια σχόλια χρηστών ανά ημέρα λαμβάνουν χώρα, μαζί με 300 εκατομμύρια αναρτήσεις φωτογραφιών, ενώ οι «φιλίες» (εικονικότατες και πλήρως ψηφιακές) φτάνουν το νούμερο των 125 δισεκατομμυρίων.
Βέβαια, το νούμερο των 901 εκ. χρηστών δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, κάτι το οποίο (ευτυχώς) το παραδέχεται και το ίδιο το FaceBook – αυτό συμβαίνει για δύο κυρίως λόγους: ο ένας είναι ότι απο την στιγμή που κάποιος χρήστης διαγράφει τον λογαριασμό του, περνά ένα μεγάλο χρονικό διάστημα όπου ο λογαριασμός δεν έχει στην ουσία διαγραφεί, απλά παραμένει ως «ανενεργός» και ο δεύτερος (πιο σημαντικός) λόγος, είναι ότι οι αμέτρητοι χρήστες έχουν δημιουργήσει άνω των 2 λογαριασμών (αρκετοί έχουν τρεις, τέσσερις και παραπάνω).
Έτσι, το πραγματικό νούμερο των καθημερινά ενεργών χρηστών FaceBook ανέρχεται στα 526 εκατομμύρια.
Για να κάνουμε μια σύγκριση, η δεύτερη δημοφιλέστερη υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης παγκοσμίως, το Twitter δηλαδή, ξεπέρασε τα 500 εκ. χρήστες τον περασμένο Φεβρουάριο, αν και όπως επίσης παραδέχεται η υπηρεσία, οι πραγματικά ενεργοί χρήστες δεν ξεπερνούν τα 140 εκατομμύρια…
madata

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *