ΤΟΠΙΚΑ posted by

H ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΡΩΝ: ΘΑ ΖΟΥΝΕ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ!

Ένας κόσμος χωρίς χήρες ; Κι όμως!. Σε λίγα χρόνια, οι άντρες παίρνουν κεφάλι στην προαιώνια διαμάχη των δύο φύλων. Το 2030, ο ανδρικός πληθυσμός θα ζει όσο ο γυναικείος.
Η τάση αυτή καταγράφεται για πρώτη φορά, από τότε δηλαδή που άρχισαν να τηρούνται αρχεία για το προσδόκιμο ζωής, στα μέσα του….

19oυ αιώνα, υποστηρίζουν οι ειδικοί. 
Σύμφωνα με το BBC, νέα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι, το χάσμα στην επιβίωση ανδρών- γυναικών θα έχει γεφυρωθεί τα επόμενα χρόνια. Και μάλιστα, όχι απλά θα φθάσουν το προσδόκιμο ζωής των γυναικών αλλά θα το ξεπεράσουν κατά 1- 2 μήνες. 
Πρακτικά, τα νέα ευρήματα δείχνουν πως τα αγόρια που γεννήθηκαν το 2000 θα έχουν προσδόκιμο ζωής τα 87 χρόνια, όσο και τα συνομήλικα κορίτσια, συν ένα- δύο μήνες παραπάνω. 
Παραδοσιακά, οι άντρες ήταν το αδύναμο φύλο στο θέμα της επιβίωσης αφού έχουν περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν πριν από τις συμβίες τους. 
Όπως εξηγεί ο καθηγητής Λες Μέιχιου, του Πανεπιστημίου City του Λονδίνου, η διαφορά στο προσδόκιμο ζωής των δύο φύλων έφθασε το ανώτατο σημείο της στα έξι χρόνια στα μέσα της δεκαετίας του΄70. Από τότε οι άντρες άρχισαν να γυρίζουν την… πλάτη στις κακές συνήθειες, όπως το κάπνισμα και να εργάζονται σε λιγότερο σκληρές συνθήκες, ενώ σημαντική πρόοδος επιτεύχθηκε και στην αντιμετώπιση προβλημάτων, όπως το έμφραγμα, το οποίο εκδηλώνουν τριπλάσιοι άνδρες απ’ ότι οι γυναίκες. 
«Υπήρξε τεράστια μείωση του αριθμού των ανδρών που εργάζονται στη βαριά βιομηχανία, μειώνεται σταθερά ο αριθμός των ανδρών που καπνίζουν και επιπλέον η θνησιμότητα από έμφραγμα ελαττώνεται σταθερά», δήλωσε ο Βρετανός καθηγητής.
protothema

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *