ΤΟΠΙΚΑ posted by

Κάσιους: Το φυσικό αντικαταθλιπτικό και όχι μόνο!

Κάσιους: Το φυσικό αντικαταθλιπτικό και όχι μόνο!

kassiouisΣύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, δύο χούφτες κάσιους λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο που δρα μια συνταγογραφούμενη δόση αντικαταθλιπτικού .

Τα κάσιους περιέχουν μεγάλη ποσότητα ενός αμινοξέος, της L-τρυπτοφάνης , μίας ουσίας που μετατρέπεται σε σεροτονίνη στον εγκέφαλό μας, ενός σημαντικότατου νευροδιαβιβαστή που έχει να κάνει με το αίσθημα χαράς. Είναι γεμάτα από αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και ανόργανα συστατικά που απαιτούνται για τη φυσιολογική λειτουργία του σώματος. Βοηθούν την καρδιά γιατί περιέχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά σε σύγκριση με άλλους ξηρούς καρπούς και αυτά είναι με τη μορφή του ελαϊκού οξέος..

Είναι χωρίς χοληστερόλη και τα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν βοηθούν στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων. Ακόμη μειώνουν την υψηλή πίεση του αίματος με τη βοήθεια του μαγνησίου και συμβάλλουν στην ενδυνάμωση των οστών και των νέυρων.

Αποτρέπουν τους χολόλιθους, βοηθούν τα μαλλιά λόγω του χάλκού, βοηθούν στην απώλεια βάρους ακόμη κι αν περιέχουν λίπη, περιέχουν καλή χοληστερόλη. Έτσι όσοι τρώνε κάσιους τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα παίρνουν λιγότερο βάρος .

Έχουν πληθώρα αντιοξειδωτικών και βοηθούν επίσης στην πέψη λόγω του ότι συμβάλλουν στην δημιουργία, την ανάπτυξη και τη σύνθεση των νουκλεϊκών οξέων. Είναι μία τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες και βοηθούν το σώμα μας στο να χρησιμοποιήσει σωστά το σίδηρο για την εξάλειψη των ελεύθερων ριζών που προκαλούν προβλήματα υγείας.

Έχουν τη δυνατότητα να φιλτράρουν τις ακτίνες UV του ήλιου και την προστασία μας από την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας . Τώρα που γνωρίζετε τα οφέλη για την υγεία από τα κάσιους ίσως ήρθε η ώρα να γίνουν αναπόσπαστο κομμάτι της εβδομαδιαίας σας διατροφής.

Στο εξειδικευμένο παντοπωλείο ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΦΗ ΚΑΝΕΛΑ στην Αλεξάνδρεια θα βρείτε εξαιρετικής ποιότητας ωμά κάσιους.

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΦΗ ΚΑΝΕΛΑ…!!!

Βετσοπούλου 95, Αλεξάνδρεια

Υπεύθυνος καταστήματος: ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΑΠΕΤΑΝΟΣ

Facebook κλικ ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *