ΤΟΠΙΚΑ posted by

Η γνωστή εφημερίδα ΑΓΟΡΑ κάνει αφιέρωμα στον “δικό μας” Θωμά Δελιόπουλο στην μακρινή Αυστραλία! (εικόνες)

IMG_5486 (Αντιγραφή)Η γνωστή εφημερίδα ΑΓΟΡΑ κάνει ειδικό αφιέρωμα στον “δικό μας” Θωμά Δελιόπουλο στο σημερινό της φύλλο.

Τον χαρακτηρίζει ως Αρχιλοχία της κρίσης στην Ελλάδα, στρατηγό του πιτόγυρου στην Αυστραλία!

Ο Θωμάς Δελιόπουλος με καταγωγή από την Καψόχωρα έχει δημιουργήσει τα πετυχημένα καταστήματα στην μακρινή Αυστραλία με όνομα KALIMERA Souvlaki Art (είχαμε κάνει σχετικά αφιερώματα κλικ ΕΔΩ και ΕΔΩ).

Η εφημερίδα αναφέρει εκτός των άλλων:

Παραιτήθηκε από τον στρατό και πήγε για τα γαλόνια…στο σουβλάκι. Ο 37χρονος πρώην αρχιλοχίας Θωμάς Δελιόπουλος υπέβαλε την παραίτησή του πριν από τέσσερα χρόνια από τον ελληνικό στρατό, έφυγε στην Αυστραλία και από μόνιμος στρατιωτικός μάγειρας έγινε ο – κατ΄ομολογίαν των ξένων μέσων ΜΜΕ – “Έλληνας …στρατηγός του πιτόγυρου”.

Στη συνοικία Όκλεϊ, στη Μελβούρνη, βρίσκεται το “Kalimera”, ένα σουβλατζίδικο προχωρημένου design, με καρούλια της ΔΕΗ για τραπεζάκια, που έγινε “μαγνήτης” των καλοφαγάδων. Εκεί, ο μετρ του τυλιχτού παρασκευάζει και σερβίρει καθημερινά 1.500 χειροποίητα σουβλάκια, ενώ σε λίγες ημέρες πρόκειται να ανοίξει και το δεύτερο κατάστημά του, την κρεπερί “Mykonos”. 

Όπως λέει, “γυρισμός δεν υπήρχε, γιατί τα είχα πουλήσει όλα”. Όταν σηκώθηκε στα πόδια του, άρχισε να στήνει από το μηδέν το κατάστημά του. “Πήρα ένα μαγαζί 80 τ.μ. και από κατάστημα με νυφικά, ολομόναχος, το μετέτρεψα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Μόνος μου έβαλα τα πλακάκια, έκανα το στήσιμο, όλα. Ό,τι μπαίνει μέσα, περνάει από τα χέρια μου. Όλα χειροποίητα”, λέει ο Θωμάς, που απασχολεί σήμερα 21 υπαλλήλους.

“Μάθαμε τους Αυστραλούς να τρώνε χοιρινό, σαλονικιώτικο, με πάπρικα και μυρωδικά. Μέχρι που ανοίξαμε, έτρωγαν πίτα με αρνί και τζατζίκι. Εμείς τους μάθαμε τον γύρο κοτόπουλο, την πίτα στα κάρβουνα, το κεμπάμπ. Ανοίξαμε δοκιμαστικά την κρεπερί και ξετρελάθηκαν. Ήξεραν μόνο κρέπα με λεμόνι και τζατζίκι. Δοκίμασαν την ελληνική, με τυριά, σάλτσες, λουκάνικα και τους γύρισε το μάτι ανάποδα”.

Ο γιος του πηγαίνει σε αγγλικό σχολείο, έχει Έλληνα δάσκαλο στο σπίτι, ενώ η γυναίκα του ετοιμάζεται να ανοίξει στούντιο φωτογραφίας. Οι δουλειές του εκεί γίνονται στον μισό χρόνο: “Δεν υπάρχουν ουρές. Τα περισσότερα γίνονται online. Κάνεις μια μεταβίβαση αυτοκινήτου σε 12 λεπτά, ενώ στην Ελλάδα θέλεις 10 μέρες”.  

“Όταν πρωτοήρθαμε, στα μάτια της ελληνικής παροικίας, οι νέοι μετανάστες είμαστε αυτοί που χρεώσαμε την Ελλάδα και ψάχνουμε παρηγοριά. Αλλά στην Αυστραλία, αν είσαι άξιος και δυνατός, προχωράς. Όσο και αν μου λείπουν οι δικοί μου στην Ελλάδα, εδώ νιώθω δημιουργικός”. 

Περισσότερα στην ΑΓΟΡΑ που κυκλοφορεί σήμερα Σάββατο 16 Μαΐου

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *