ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Τους αρχαίους χώρους της Πέλλας επισκέφτηκε το 3ο Νηπιαγωγείο Αλεξάνδρειας

2 (Αντιγραφή)Το 3ο Νηπιαγωγείο Αλεξάνδρειας πραγματοποίησε την Τετάρτη 27 Μαΐου την καθιερωμένη πλέον ετήσια εκπαιδευτική του επίσκεψη.

Φέτος, οι μαθητές του 3ου Νηπιαγωγείου Αλεξάνδρειας είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τον αρχαιολογικό χώρο και το αρχαιολογικό μουσείο της Πέλλας στο πλαίσιο μιας σειράς εκπαιδευτικών δράσεων που υλοποιούνται από τις εκπαιδευτικούς με θέμα την Αρχαία Ελλάδα και τίτλο «Εγε Παιδία».

Τα παιδιά θαύμασαν τα περίφημα μωσαϊκά δάπεδα από οικίες της αρχαίας Πέλλας, αντικείμενα καθημερινής χρήσης, παιχνίδια των παιδιών από τους αρχαίους χρόνους, εκθέματα που ανήκουν όλα στην μόνιμη έκθεση του μουσείου.

Οι μικροί μαθητές του 3ου Νηπιαγωγείου Αλεξάνδρειας είχαν ακόμη την τύχη να θαυμάσουν τους χρυσοφόρους πολεμιστές της νεκρόπολης του Aρχοντικού με τις εντυπωσιακές πανοπλίες και την φορεσιά με τα χρυσά κοσμήματα της περίφημης «Δέσποινας των Aιγών» που αποτελούν μέρος της περιοδικής έκθεσης του μουσείου με θέμα «Μακεδονικοί Θησαυροί».

Οι θησαυροί αυτοί παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό μετά από δύο μεγάλες εκθέσεις στο μουσείο Ashmolean στην Οξφόρδη και στο μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *