Η Άλη είναι η μπύρα που παράγει η πρώτη Μικροζυθοποιία της Θεσσαλονίκης.
Το μικρό δεν είναι μόνο όμορφο, για να θυμηθούμε το best seller του Ε.Φ. Σουμάχερ, αλλά μπορεί να είναι, και είναι, γευστικό, αρωματικό, μια φρέσκια πρόκληση για τους ουρανίσκους μας, όπως στην περίπτωση της Άλη, της μπύρας που παράγει μία παρέα φίλων, νέων επιχειρηματιών, στη πρώτη μικροζυθοποιία της Θεσσαλονίκης.
Το όνομα ξαφνιάζει, όπως και η απόφαση του Αντώνη Μουστάκα από την Αλεξάνδρεια, του Θωμά Ευαγγελόπουλου, του Νίκου Ρόιδου και της Λίνας Δόμβρου, τεσσάρων νέων επιστημόνων, να αφήσουν τις καριέρες που είχαν αρχίσει σε Ελλάδα και εξωτερικό, για να στήσουν τη δική τους επιχείρηση και να τολμήσουν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα, βάζοντας σε πράξη τις γνώσεις, την εξειδίκευσή τους και την εμπειρία τους.
Αυτό όμως που ξάφνιασε ακόμη πιο ευχάριστα, γιατί φυσικά όλοι και όλα εκ του αποτελέσματος κρίνονται, είναι η Άλη, η μπύρα που άρχισαν να παράγουν μόλις φέτος το Φλεβάρη, έχοντας προηγουμένως βάλει πάμπολλες ώρες δουλειάς για να στήσουν στους χώρους ενός παλιού μηχανουργείου, στη ΒΙΠΕ Σίνδου, το δικό τους μικροζυθοποιείο.
Η Άλη βγαίνει σε ….δύο, είναι η Άλη Weiss κοντά στις γερμανικού τύπου Weiss και, είναι η Άλη Ιndia Pale Ale ή, για συντομία, Ι.Ρ.Α., για αυτούς που αγαπάνε ιδιαίτερα το λυκίσκο.
Τις συναντάτε καθημερινά στο TRAFFIC A NEW WAY OUT στον πεζόδρομο Αλεξάνδρειας.
Δοκιμάστε την!
Πληροφορίες για την μπύρα από το voria.gr
Αφήστε μια απάντηση