ΤΟΠΙΚΑ posted by

Η κοπή βασιλόπιτας του Περιφερειακού Τμήματος Αλεξάνδρειας του Ερυθρού Σταυρού (φώτο)

Η κοπή βασιλόπιτας του Περιφερειακού Τμήματος Αλεξάνδρειας του Ερυθρού Σταυρού (φώτο)

Στις 7 Φεβρουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση του Περιφερειακού Τμήματος Αλεξάνδρειας Ελληνικού Ερυθρού Σταύρου για το κόψιμο της Βασιλόπιτας.

Η εκδήλωση έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με την παρουσία μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης μας και του ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας, που ήταν και τα τιμώμενα πρόσωπα.

Παρευρέθηκαν ο αιδεσιμώτατος π. Αριστείδης Στόϊος ο οποίος και ευλόγησε την πίτα, ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κος Δημήτρης Ράπτης, ο Αντιδήμαρχος κος Στέφανος Δριστάς, ο Ταγματάρχης κος Γάσπαρης ως εκπρόσωπος του 3ου ΤΕΑΣ Αλεξάνδρειας, ο Στρατηγός ε.α. κος Καρατζίκος Αθανάσιος, οι Δ/ντές του 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Αλεξάνδρειας, καθηγητές και καθηγήτριες του ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας και των Γυμνασίων της πόλης μας, η Πρόεδρος του ΑΜΕΑ Ν. Ημαθίας κα Γιοβανοπούλου, η Πρόεδρος του Φιλοπρόοδου Φιλόπτωχου Συλλόγου Γυναικών Αλεξάνδρειας κα Βέτσιου, ο Πρόεδρος Συλλόγου Αγιορειτών κος Μαυρόπουλος, οι εθελοντές με φίλους και συμπολίτες του Ε.Ε.Σ. και γονείς των παιδιών.

Μετά τις ευχές για ένα ευτυχισμένο και ειρηνικό 2018, και λίγα λόγια για τον Ερυθρό Σταυρό από τον πρόεδρο του τμήματος και τα πεπραγμένα από τον Γραμματέα, έγιναν οι βραβεύσεις των μαθητών. Ο σκοπός δεν ήταν σύμφωνα με απόφαση του Περ. Τμήματος οι βαθμολογικές επιδόσεις τους, αλλά οι ξεχωριστές εκείνες επιδόσεις, δημιουργίες, εφευρέσεις, εφαρμογές και εργασίες τόσο από ομάδες μαθητών όσο και μεμονωμένα από μαθητές, πέρα από τα καθημερινά τους μαθήματα, τα οποία υλοποιήθηκαν την προηγούμενη σχολική χρονιά.

Βραβεύτηκαν με έπαινο και αναμνηστικές πλακέτες:

Από το 1ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας η ομάδα ρομποτικής με καθηγητή τον κο Καρκαμάνη Γεώργιο. Η ομάδα ηλεκτρονικό και έντυπο περιοδικό 《Φωtennες Σελίδες》με τους Καρκαμάνη Γεώργιο, Πετρούση Ευαγγελία , Κασαρλή Ευαγγελία και Κιζιρίδη Σπύρο. Η Θεατρική ομάδα με τις καθηγήτριες Χατζηαθανασιάδου Αναστασία, Γρηγοριάδου Θωμαή, Κοκόση Σπυριδούλα και Κωσταρέλα Πολεμία. Οι ομάδες, δύο τον αριθμό, που έλαβαν μέρος στον 4ο μαθητικό διαγωνισμό Δημιουργικών Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών Γυμνασίων Κεντρικής Μακεδονίας 2017.

Από το 1ο Γενικό Λύκειο Αλεξάνδρειας ο μαθητής Μπαμπαλής Αθανάσιος για την εργασία του 《Ένα έξυπνο μπαστούνι για τυφλούς》με την επίβλεψη και υποστήριξη του καθηγητή κου Ιωάννη Σιταρίδη.

Απο το ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας η ομάδα 《Σχεδίαση και Ανάπτυξη Μεταφραστή από Αραβικά σε Ελληνικά για κινητά τηλέφωνα》, με σκοπό την υποστήριξη των αναγκών επικοινωνίας των προσφύγων με τις καθηγήτριες Παπαστεργίου Αναστασία και Σαμαρά Θεοδώρα. Και τέλος από το ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας και το 2ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας (δύο ομάδες) για την δημιουργία εφαρμογής επαυξημένης πραγματικότητας για την υποβοήθηση και ενίσχυση της μάθησης με τις καθηγήτριες Σαμαρά Θεοδώρα, Παπαστεργίου Αναστασία και Παπιγκιώτη Μαγδαληνή.

 Δείτε εικόνες:

 

 

 

4 Comments

  • Μια πολύ αξιέπαινη πρωτοβουλία του Τμήματος του Ερυθρού Σταυρού. Το μειονέκτημα των ανθρώπων τις Διοίκησης κατά την γνώμη μου είναι ότι δεν δημοσιοποιούν αυτά που πραγματοποιούν σε όλη την διάρκεια του χρόνου, και δεν είναι λίγα. Πολύ λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν την τεράστια προσφορά τους προς τον συνάνθρωπο μας, με αποτέλεσμα ο κάθε τυχάρπαστος να μιλάει για μια ομάδα ιδιωτών!!!!! Βέβαια άγνοια, η βλακεία , και ο κομπλεξικός δεν έχουν όρια. Θέλω να συγχαρώ όλους τους ανθρώπους του Τμήματος από την Διοίκηση μέχρι και τους εθελοντές για την προσπάθεια τους για την προσφορά τους στη κοινωνία.

  • Με πολύ προσοχή διάβασα το αναλυτικό ρεπορτάζ σας. Αλλά πρόσεξα από την ωραία αυτή εκδήλωση απουσίαζε ο Δήμαρχος. Τυχαίο? Δεν νομίζω , πονηρούλης αυτός ο κύριος έστειλε στην εκδήλωση το Πρόεδρο του ΔΣ και τον Αντιδήμαρχο οικονομικών. Το ερώτημα είναι γιατί απουσίαζε ο Δήμαρχος? Στην περσινή κοπή τις πίτας του παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού στην αίθουσα του ξενοδοχείου ” Μάνθος″ ως νέος μαυρογιαλούρος παίρνοντας το λόγο εξάγγελε την παραχώρηση μιας μικρής αίθουσας στο Πνευματικό κέντρο για τις ανάγκες εκπαίδευσεις των εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού. Απέσπασε τα χειροκροτήματα των παρισταμένων και μεταξύ αυτών και τα δικά μου. Και μετά τι έγινε? Μού έκανε εντύπωση αυτή η αυθόρμητη ″ προσφορά ” του και άρχισα να το ψάχνω. Πράγματι ήρθε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, αλλά με αρνητική εισήγηση τις τοπικής κοινότητας που η πλειοψηφία ανήκει στο συνδυασμό του Δημάρχου!!!! Η απόφαση αυτή εστάλη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση η οποία την απέρριψε ως μη αιτιολογημένη. Και ο Δήμαρχος από το πολύ ενδιαφέρον το άφησε εσκεμμένως να αιωρείται, δηλαδή στις καλένδες τις γραφειοκρατίας!!!! Διαφορετικά θα έπρεπε να προσφύγει στην επιτροπή του άρθρου 152 και να αναλύσει τους λόγους τις απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Είμαι βέβαιος πως δεν το έπραξε. Και δεν το έπραξε γιατί είναι δέσμιος εξωθεσμικών παραγόντων!!!! Αυτό όμως λέγεται αθέτηση υπόσχεσης , θα μου πείτε η μόνη αθέτηση του Δημάρχου αυτή είναι? Όχι βέβαια και για αυτό το λόγο τον αποκαλώ Μαυρογιαλούρο!!!!

  • Όπως όλα εκεί στο Δήμο έτσι και στο πνευματικό κέντρο γίνεται το απόλυτο μπάχαλο. Μπαίνοντας κάποια μέρα μέσα διαπίστωσα πως υπάρχει ένας χώρος που χρησιμοποιείται όπως γράφει από τους Αλληλέγγυους!!!! Αλήθεια με ποια απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου παραχωρήθηκε αυτός ο χώρος? Συνομιλώντας με δημοτικούς συμβούλους από την παράταξη του Δημάρχου δήλωσαν άγνοια και τόνισαν πως μάλλον κατάληψη θα έγινε αφού δεν υπάρχει απόφαση!!!! Τα συμπεράσματα ας τα βγάλουν οι πολίτες.

  • Τι χαμπάρια να έχει ρε παιδιά ο Γκυρίνης για τον ερυθρό σταυρό? Που να καταλάβει ο άνθρωπος για την προσφορά του? Καλά που έγινε δήμαρχος και γνώρισε πέντε ανθρώπους διαφορετικά τον ήξερε μόνο η μάνα του άντε και οι κουμπάροι του. Είναι η καταστροφή του δήμου μας. Χίλιες φορές δημητριάδη παρά αυτόν το άσχετο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *