ΤΟΠΙΚΑ posted by

Η αποκριάτικη γιορτή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας (φώτο)

Η αποκριάτικη γιορτή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας (φώτο)
9

Πιστό στην Παράδοση στα ήθη και στα έθιμα της Αποκριάς γιόρτασε το 4ο 12/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας την Τσικνοπέμπτη αναβιώνοντας το παραδοσιακό έθιμο του «Τσικνίσματος».

Με τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου και του προέδρου της κ. Βαγγέλη  Ευαγγελόπουλου, καθώς και την καθοδήγηση του Δ/ντή του Σχολείου κ. Γιάννη Μουταφίδη και τη βοήθεια όλων των εκπαιδευτικών, διοργανώθηκαν και φέτος οι αποκριάτικες γιορταστικές εκδηλώσεις.

Η γιορτή ξεκίνησε με μια σειρά από διασκεδαστικά παραδοσιακά παιχνίδια συνοδευόμενα από τραγούδια της αποκριάς με τη συμμετοχή όλων των μαθητών του Σχολείου, που κράτησαν αμείωτο το κέφι για πολλή ώρα, όπως:
1. Το Παιχνίδι συνεργασίας με στεφάνι (ή “Δώσε το στεφάνι χωρίς να αφήσεις χέρια”!)
2. Ο Βαλμάς (παραδοσιακό ¨Τράβα γερά το σχοινί¨)
3. Διαγωνισμός τραγουδιού (The Voice)
Την παράσταση όμως “έκλεψε”
4. To Παραδοσιακό γαϊτανάκι (που το χόρεψαν όλα τα παιδιά με τη συνοδεία των παραδοσιακών τραγουδιών -Λεμονάκι μυρωδάτο -Ο Χαραλάμπης -Αν όλα τα παιδιά της γης -Αποκριάτικα δημοτικά)
Η αποκριάτικη γιορτή έγινε στο προαύλιο του Σχολείου με τα παιδιά ντυμένα μασκαράδες, προσφέροντας τους σάντουιτς με σουβλάκια και διάφορα εδέσματα και κεράσματα.
Ευχαριστούμε θερμά τους γονείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Σχολείου και ετοίμασαν ένα χορταστικό και νόστιμο μπουφέ.
Για μία ακόμη φορά φάνηκε ότι οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μπορούν και συνεργάζονται για να διοργανώνουν επιτυχημένες εκδηλώσεις.

Ο Δ/ντης του Σχολείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *