ΤΟΠΙΚΑ posted by

Από αύριο τα Κ΄ ΠΑΥΛΕΙΑ στην Αλεξάνδρεια – διαβάστε το πρόγραμμα εκδηλώσεων

Από αύριο τα Κ΄ ΠΑΥΛΕΙΑ στην Αλεξάνδρεια – διαβάστε το πρόγραμμα εκδηλώσεων

pavleiaΑπό την Αρχιερατική Περιφέρεια Αλεξάνδρειας της Ιεράς Μητρόπολης Βέροιας, Ναούσας και Καμπανίας ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εκδηλώσεων τιμής στον Απόστολο Παύλο, ιδρυτή της τοπικής μας Εκκλησίας με τίτλο «Από την Αλεξάνδρεια για τον Παύλο»

Η Αρχιερατική Περιφέρεια Αλεξανδρείας, συμμετέχοντας στα εφετινά επετειακά  Κ΄ ΠΑΥΛΕΙΑ, διοργανώνει πέντε εκδηλώσεις προς τιμήν του ιδρυτού της τοπικής μας Εκκλησίας Πρωτοκορυφαίου Αποστόλου Παύλου.

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις μας έχουν ως εξής:

 Σάββατο 7 Ιουνίου, ώρα: 4 μ.μ.,

τόπος: Αίθουσα Επισκοπείου Αλεξανδρείας

«1ο Διενοριακό Πρωτάθλημα Σκάκι»

 Η πρώτη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξάνδρεια, αφορά τους μικρούς μας φίλους, τα παιδιά Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου. Πρόκειται για το 1ο Διενορικό Πρωτάθλημα Σκάκι, που συνδιοργανώνουν στα πλαίσια των αθλητικών εκδηλώσεων «Δημήτριος Βικέλας 2014», το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και ο Σκακιστικός Όμιλος Βεροίας.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία αυτού του πανάρχαιου παιχνιδιού, να διδαχθούν τις βασικές κινήσεις του και να περάσουν μερικές συναρπαστικές ώρες με τους φίλους τους, διεκδικώντας την πρόκρισή τους στη δεύτερη φάση του Πρωταθλήματος.

Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για να διαβάσετε το: 

Τεύχος 1ου Διενοριακού Πρωταθλήματος Σκάκι

Κυριακή 8 Ιουνίου ώρα: 11 π.μ.,

Τόπος: Αύλειος χώρος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξανδρείας

«Περιβαλλοντολογικός πολιτισμός»

Η δεύτερη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξάνδρεια, αφορά πάλι τα παιδιά και όσους αισθάνονται ακόμα παιδιά. Γίνεται με αφορμή την  Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Αλεξάνδρειας.

Περιλαμβάνει τον ποδηλατικό γύρο του κέντρου της πόλης και στη συνέχεια διάφορες οικολογικές δράσεις και παιχνίδια. Σε όλους θα μοιραστούν αναμνηστικά δώρα, ενώ κάποιος τυχερός θα κερδίσει ένα ολοκαίνουριο ποδήλατο.

 

 

Δευτέρα 9 Ιουνίου ώρα: 7 μ.μ.,

τόπος: Αίθουσα Επισκοπείου Αλεξανδρείας 

«εν Πνεύματι και αληθεία»

Η τρίτη εκδήλωση έχει άμεση σχέση με την εορτή του Αγίου Πνεύματος, που είναι ο χορηγός, ο διδάσκαλος και ο εγγυητής της αλήθειας του Θείου Λόγου στην Εκκλησία μας. Πρόκειται για την πρώτη αντιαιρετική ημερίδα που διοργανώνεται στην Ιερά Μητρόπολή μας από το Γραφείο Αντιαιρετικού Αγώνα και φιλοξενείται φέτος στην πόλη μας.

Αφορά όλους μας, μικρούς και μεγάλους μια που όλοι κινδυνεύουμε από αιρετικές διδασκαλίες που σκοπό έχουν να νοθεύσουν την αλήθεια του Ευαγγελίου. Εκλεκτοί ομιλητές, άνθρωποι με μεγάλη εμπειρία στα θέματα των αιρέσεων θα μας μιλήσουν για την ιστορία, τη διδασκαλία και τις μεθόδους δράσης και προσηλυτισμού των αιρετικών γενικότερα και πιο ειδικά των Ψευδομαρτύρων του Ιεχωβά και των Πεντηκοστιανών.

Δευτέρα 16 Ιουνίου ώρα: 8 μ.μ.,

τόπος: Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου  Αλεξανδρείας

 «Μουσικός Ελληνικός Πολιτισμός»

Η τέταρτη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξάνδρεια, αφορά το φιλόμουσο κοινό της πόλης μας. Πρόκειται για μια συναυλία Βυζαντινής και Παραδοσιακής Ελληνικής Μουσικής που πραγματοποιεί το τοπικό παράρτημα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «Κοσμάς ο Μαδυτινός», σε συνεργασία με το Σύλλογο Ιεροψαλτών «Κωνσταντίνος Πρίγγος», της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Σάββατο 21 Ιουνίου ώρα: 7 μ.μ.,

τόπος: Αίθουσα Επισκοπείου Αλεξανδρείας

 «από το Ρουμλουκιώτικο πολιτισμό»

 Η τελευταία εκδήλωση αφορά την ημερίδα τοπικής ιστορίας και λαογραφίας, που για πέμπτη χρονιά πραγματοποιείται στην πόλη μας και που σαν σκοπό έχει τη διάσωση και διάδοση της πλούσιας πολιτιστικής παράδοσης του τόπου μας, του Ρουμλουκιού.

Το θέμα της φετινής ημερίδας είναι σε συνάφεια με το γενικότερο θέμα των εφετινών Κ΄ ΠΑΥΛΕΙΩΝ που αφορά την προσφορά στον πολιτισμό, μέσα από το θεσμό των Παυλείων.

Το θέμα της ημερίδος θα πραγματευθούν τέσσερις εξαίρετοι ιστορικοί ερευνητές, λαογράφοι και συγγραφείς, με μεγάλη προσφορά στην πολιτιστική ζωή του τόπου μας, οι κύριοι Δελιόπουλος Δημήτριος, Μοσχόπουλος Ιωάννης, Γιοβαννόπουλος Γρηγόριος και Πανταζόπουλος Δημήτριος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *