Μιας και ο Οκτώβρης έφερε μαζί του τα πρώτα κρύα , θα μπορούσε κανείς να πει πως ήρθε ο καιρός για τις πρώτες ζεστές σούπες.
Απολαύστε λοιπόν την διαφορετική αυτή συνταγή της κλασσικής φακής και θα εκπλαγείτε!
Υλικά
- 15 ml ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
- 250 γρ. καπνιστό χοιρινό σε φέτες ή μπέικον, σε κομμάτια
- 2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και κομμένες
- Μία μικρή χούφτα μαϊντανό, κομμένο
- 150 γρ. μανιτάρια, σε τέταρτα
- 250 γρ. φακές της επιλογής σας, πλυμένες
- 1 κλωνάρι σέλερυ, κομμένο
- Ζωμός ή νερό
- Λεμόνι, όσο θέλετε
- Φύλλα μέντας, όσα θέλετε
Εκτέλεση
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με χοντρό πάτο, σοτάρετε τα κρεμμύδια, το σέλερυ, τις φέτες χοιρινού ή μπέικον, το σκόρδο και το μαϊντανό, σε μέτρια φωτιά, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε τα μανιτάρια. Σοτάρετε για 5 λεπτά ακόμα. Προσθέστε τις φακές και καλύψτε τις με νερό ή ζωμό. Αφήστε τις να σιγοβράσουν για 30 λεπτά περίπου. Αλατοπιπερώστε και προσθέστε όσο χυμό λεμονιού και φύλλα μέντας θέλετε. Σερβίρετε με ψωμί και τυρί cheddar για ένα χορταστικό δείπνο.
govastileto.gr
Επιμέλεια: Ειρήνη Μπενίσκου
Αφήστε μια απάντηση