- 4 φιλέτα γλώσσας
- 100 γρ. βούτυρο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
- 1 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι φρέσκο σχοινόπρασσο
- 2 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες σε μικρούς κύβους
- 5-6 πομοντόρια ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
- Χυμό από 2 μοσχολέμονα
- 1 σπιτικός ζωμός λαχανικών
- 200 ml καυτό νερό
- Ανάλογο αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεπλένουμε τα φιλέτα της γλώσσας και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι, τα αλατοπιπερώνουμε και τα μαρινάρουμε με το χυμό από τα μοσχολέμονα.
Σε ένα φαρδύ τηγάνι ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και στην συνέχεια μαγειρεύουμε τη σύβρασή μας.
Όταν δέσει ελαφρά η σύβραση όλων των υλικών, περιχύνουμε με αυτήν τα φιλέτα της γλώσσας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 20-25΄.
flora.com.gr
Επιμέλεια: Ειρήνη Μπενίσκου
Αφήστε μια απάντηση