Όλα δείχνουν ότι πάμε και σε έκτο επιστημονικό πεδίο, ενώ οι αλλαγές που έρχονται οδηγούν πίσω στο 1983, τα παιδιά που είναι σήμερα στη Β΄ λυκείου θα δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις με σύστημα παρόμοιο με εκείνο των πατεράδων τους δηλαδή.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή θα υπάρξει μια σειρά αλλαγών με σημαντικότερη αυτή της εισόδου στις εξετάσεις του μαθήματος της πληροφορικής αλλά και της δημιουργίας ενός νέου πεδίου.
Οι αλλαγές θα ισχύσουν από το 2016, αφορούν δηλαδή στοπυς μαθητές που αυτή τη στιγμή είναι στη Β΄ λυκείου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Καθημερινή” το νέο σύστημα θα μοιάζει με εκείνο των δεσμών που ίσχυσε από το 1983 ως το 1989. Οι αλλαγές που έρχονται σύμφωνα με την εφημερίδα αφορούν στην ένταξη της Πληροφορικής που θα δημιουργήσει νέο πεδίο, που θα είναι προέκταση του 2ου. Οσοι υποψήφιοι επιθυμούν να εισαχθούν σε σχολές Χημείας θα επιλέγουν το 2ο πεδίο, όσοι σε σχολές Πληροφορικής το 3ο, ενώ οι υπόλοιπες σχολές (π.χ. Μαθηματικά) θα ενταχθούν και στα δύο πεδία.
Ανάλογη διαχείριση θα γίνει και για τα Τμήματα που σήμερα είναι σε περισσότερα του ενός πεδία. Για παράδειγμα, τα ΤΕΦΑΑ θα ενταχθούν και στο 1ο και στο 6ο πεδίο, ενώ διπλή θέση θα έχουν και Τμήματα όπως Βρεφονηπιοκόμων και Ψυχολογίας. Από τη βασική κατηγοριοποίηση αντικειμένων προκύπτουν τρεις ομάδες: Ανθρωπιστικών σπουδών η πρώτη, Οικονομικών, Κοινωνικών και Πολιτικών σπουδών η δεύτερη, και Θετικών σπουδών η τρίτη.
Οι στρατιωτικές σχολές θα είναι ενταγμένες στα διάφορα πεδία όπως τώρα (π.χ. η Ευελπίδων σε 2ο και 3ο, η Στρατιωτική Ιατρική στο 4ο). Δεν προκρίνεται η δημιουργία αυτόνομου πεδίου, διότι σε αυτή την περίπτωση το ενδιαφέρον θα είναι πολύ περιορισμένο. Π.χ., φέτος η βάση της Στρατιωτικής Ιατρικής έκανε υπερπτήση στα 19.330 μόρια.
Αφήστε μια απάντηση