Υλικά:
350 γρ. πέννες
1 κρεμμύδι
2 σκελ. σκόρδο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
Μαϊντανό
Ρίγανη
Χυμό & ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ.σ. κάπαρη
5 λιαστές ντομάτες
250 γρ. τόνο σε λάδι ή νερό
5 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ρίχνουμε σε ένα τηγάνι με λάδι, ξεκινώντας από το ξερό κρεμμύδι για να μαραίνεται. Κόβουμε και τη λιαστή ντομάτα και τη προσθέτουμε στο τηγάνι καθώς και την κάπαρη. Έπειτα προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το χυμό του. Προσθέτουμε και τα ζυμαρικά στο τηγάνι και τον τόνο αφού τον έχουμε στραγγίξει από το λάδι ή το νερό. Τέλος ψιλοκόβουμε μαϊντανό, φρέσκια ρίγανη ή ξερή και αποσύρουμε από τη φωτιά. Εάν το επιθυμούμε προσθέτουμε ωμό ελαιόλαδο στο πιάτο που σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τόνο.
chefonair.gr
Επιμέλεια: Ο.Ν.
Αφήστε μια απάντηση