Υλικά για 4 άτομα
1 λάχανο (περίπου 1.300-1.500 γρ.) ή δύο μικρά
1 ποτήρι του κρασιού έ.π. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά, σε κυβάκια
2 μέτρια καρότα, σε λεπτές ροδέλες
1 πιπεριά Φλωρίνης, σε καρέ
½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι σέλινο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. κοφτή πελτέ
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φλ. ρύζι γλασέ
1 ποτήρι του κρασιού χυμό…
λεμονιού
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το λάχανο και το κόβουμε όπως όταν φτιάχνουμε σαλάτα. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το λάδι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το λάχανο, τα καρότα, την πιπεριά, τον άνηθο, το σέλινο, τον πελτέ, αλάτι και 3 ποτήρια νερό.
Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε ώστε να μην κολλήσει. Το αφήνουμε στη φωτιά για περίπου 20-25 λεπτά. Πέντε λεπτά πριν από το τέλος συμπληρώνουμε με τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε το φαγητό με μια πετσέτα, κλείνουμε με το καπάκι και το αφήνουμε για ακόμη 10 λεπτά προκειμένου να τραβήξει τα περιττά υγρά. Σερβίρεται χλιαρό με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τips
Η φέτα θα του κάνει νόστιμη παρέα.
Προτιμούμε ρύζι γλασέ, διότι χυλώνει και ταιριάζει σε αυτό το φαγητό. Δεν το θέλουμε να γίνει σπυρωτό.
tovima.gr
Επιμέλεια: Ο.Ν.
Αφήστε μια απάντηση