ΕΡΓΑΣΙΑ posted by

Δύο διαγωνισμοί για μόνιμο προσωπικό

Δύο διαγωνισμοί για μόνιμο προσωπικό
jobΜε δύο διαγωνισμούς μόνιμου προσωπικού ξεκινά το ΑΣΕΠ τη διαδικασία των προσλήψεων το 2013, έπειτα από τριετές πάγωμα που επέβαλαν οι επιταγές της τρόικας και o νόμος Ραγκούση.
To ΑΣΕΠ θα υποδεχτεί σύντομα τα αιτήματα του υπουργείου Οικονομικών για την πρόσληψη Φορολογικών Ελεγκτών, αλλά και της Τράπεζας της Ελλάδος για την πλήρωση θέσεων επιστημονικού, διοικητικού και τεχνικού προσωπικού.
Και οι δύο διαγωνισμοί θα…

πραγματοποιηθούν με τις ευλογίες της τρόικας, καθώς αφορούν την ενίσχυση νευραλγικών τομέων της ελληνικής οικονομίας που έχουν καθοριστική σημασία για την τήρηση του προγράμματος σύγκλισης.
 
Υπουργείο Οικονομικών
Στην πρόσληψη 200 Ελεγκτών Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης των Εσόδων τoυ Κράτους, προχωρά το Yπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να στελεχώσουν κεντρικές και περιφερειακές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Φορολογικών και Τελωνειακών θεμάτων.
 
Όπως ανέφεραν στο Έθνος υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου, το αίτημα για το μόνιμο προσωπικό θα υποβληθεί στο ΑΣΕΠ έως το τέλος Φεβρουαρίου, ενώ ήδη έχει εγκριθεί το κονδύλι πρόσληψής τους, καθώς n νέα ανεξάρτητη ελεγκτική υπηρεσία για την πάταξη της φοροδιαφυγής που θα συσταθεί τον Μάρτιο, προβλέπεται από το νέο Μνημόνιο.
 
Συγκεκριμένα, στο Μνημόνιο η κυβέρνηση δεσμεύεται για τη δημιουργία μιας νέας φορολογικής διοίκησης, που θα έχει τη μορφή ενός ανεξάρτητου οργανισμού ή φορέα, θα διοικείται από μη πολιτικό πρόσωπο με θητεία συγκεκριμένης διάρκειας και θα αποτελείται από τουλάχιστον 2.000 έμπειρους ελεγκτές και χιλιάδες υπαλλήλους που θα ασχολούνται αποκλειστικά με τις διαδικασίες είσπραξης των φορολογικών εσόδων.
 
Από αυτούς, το 80% των θέσεων (δηλαδή 1.800 περίπου ελεγκτές) θα προέλθουν από εσωτερικές μετατάξεις υπαλλήλων τσυ δημόσιου τομέα προς το υπουργείο Οικονομικών, που δεν έχουν καμία ελεγκτική εμπειρία στο παρελθόν. Οι υπόλοιποι θα προέλθουν από διαγωνισμό εξπρές που θα διεξαγάγει το ΑΣΕΠ και δεν αποκλείεται να είναι γραπτός.
 
Η νέα υπηρεσία
Το νέο ανεξάρτητο Σώμα θα λειτουργεί με σύγχρονες δομές και μεθόδους και θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για τον καταλογισμό, τη βεβαίωση και την είσπραξη των φορολογικών εσόδων.
Στις αρμοδιότητες του περιλαμβάνονται μεταξύ αλλων η διενέργεια ελέγχου πόθεν έσχες, ο υπολογισμός ΦΠΑ στους φορολογούμενους που δεν υπσβαλλουν φορολογικές δηλώσεις, ο έλεγχος μεγάλων επιχειρήσεων και ο έλεγχος εύπορων φορολογούμενων.
 
Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό θα έχουν υποψήφιοι Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης με τους απαραίτητους τίτλους σπουδών. Καταλυτικό ρόλο στη μοριοδότηση θα παίξει η εμπειρία των υποψηφίων στην άσκηση ελεγκτικών καθηκόντων σε επιχειρήσεις που τηρούν βιβλία Γ’ κατηγορίας.
 
ΤτΕ
Ειδικούς επιστήμονες, διοικητικό αλλά και τεχνικό προσωπικό επιθυμεί να προσλάβει έως το καλοκαίρι η Τράπεζα της Ελλάδος, με το σύστημα των αντικειμενικών κριτηρίων (μόρια) και της συνέντευξης.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, επιδιώκεται να καλυφθούν τουλάχιστον 120 κενές θέσεις υπαλλήλων που αποχώρησαν, ενώ σύμφωνα με αρμόδιους παράγοντες της τράπεζας, τους τελευταίους μήνες του 2012 αποχώρησαν περισσότερα από 250 άτομα.
 
Στο τελευταίο αυτό “κύμα” αποχωρήσεων υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους και πολλά διευθυντικά στελέχη της ΤτΕ που είχαν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, με αποτέλεσμα πολλά τμήματα να αναγκαστούν να συνενωθούν υπό την εποπτεία ενός υπερδιευθυντή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους λειτουργικούς κινδύνους ενός τόσο νευραλγικού τομέα, δεδομένης της οικονομικής κρίσης και των απαιτήσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
 
Υπενθυμίζεται πως το προσωπικό της τράπεζας αριθμεί σήμερα γύρω στα 2.000 άτομα, όταν πριν από 4 χρόνια απασχολούσε 2.950 υπαλλήλους.
 
Ο vέos διαγωνισμός
Ο νέος διαγωνισμός της ΤτΕ μέσω ΑΣΕΠ αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον χιλιάδων υποψηφίων, καθώς πρόκειται για μόνιμες θέσεις εργασίας σε ειδικότητες που δεν υπάρχει ζήτηση από τον δημόσιο τομέα εδώ και χρόνια, ούτε καν ως εποχικό προσωπικό.
Όσοι επιλεγούν θα απασχοληθούν με διετή σύμβαση εργασίας που είναι δυνατόν να παραταθεί επί ένα ακόμη έτος.
 
Μετά τη λήξη της σύμβασης και εφόσον η υπηρεσία τους κριθεί ως ευδόκιμη, θα διορισθούν από την ημερομηνία έναρξης της σύμβασης εργασίας τους.
 
Οι θέσεις που θα προκηρύξει η τράπεζα αφορούν ειδικούς επιστήμονες με εξειδίκευση στα Οικονομικά, την Αναλογιστική, την Ελεγκτική και την Ασφαλιστική και αλλους τομείς της Τραπεζικής.
 
Επίσης πρόκειται να προσληφθούν υπάλληλοι διοικητικών καθηκόντων και τεχνικοί (στο τμήμα που γίνεται η εκτύπωση λαχείων, τραπεζογραμματίων κ. λπ.).
 
Για να συμμετέχει κάποιος στην προκήρυξη των ειδικών επιστημόνων θα πρέπει να διαθέτει τον βασικό τίτλο σπουδών, επιστημονική εξειδίκευση στο γνωστικό αντικείμενο της θέσης (ουνδυασμός μεταπτυχιακών σπουδών και εμπειρίας), άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας και προϋπηρεσία κατά προτίμηση σε διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς (ΔΝΤ, ΟΟΣΑ, Παγκόσμια Τράπεζα, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κ.λπ.) ή σε εθνικές κεντρικές τράπεζες, ή σε ερευνητικά πανεπιστημιακά ιδρύματα κ.ά.
 
(το Έθνος)
dimosio.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *