ΤΟΠΙΚΑ posted by

Συνταγή της ημέρας: Συκώτι μοσχαρίσιο γάλακτος με ξύδι μπαλσάμικο και καραμελωμένα κρεμμύδια

Συνταγή της ημέρας: Συκώτι μοσχαρίσιο γάλακτος με ξύδι μπαλσάμικο και καραμελωμένα κρεμμύδια
sikotibalsamikoΥΛΙΚΑ
Για το συκώτι
8 χοντρά κομμάτια συκώτι μoσχαρίσιο γάλακτος, των 125 γρ. το καθένα
αλεύρι για αλεύρωμα
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
αλάτι
 
Για τη σάλτσα μπαλσάμικο
50 γρ. βούτυρο
130 γρ…

ξίδι μπαλσάμικο
180 γρ. ζωμό κοτόπουλο 
50 γρ. κρεμμύδι καραμελωμένο
40 γρ. σταφίδες ξανθές
40 γρ. σιρόπι μπαλσάμικο
θυμάρι, ψιλοκομμένο
τσάιβς, ψιλοκομμένο
αλάτι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το συκώτι
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Αλατίζουμε και αλευρώνουμε το συκώτι.
Τοποθετούμε στο τηγάνι και τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει.
Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί, τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°c στο βαθμό της αρεσκείας μας, προσέχοντας σε κάθε περίπτωση να μην το στεγνώσουμε.
 
Για τη σάλτσα μπαλσάμικο
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και καβουρδίζουμε μέχρι να πάρει απαλό χρυσοκαφετί χρώμα και να μυρίσει έντονα.
Προσθέτουμε το ξίδι (προσοχή θα αφρίσει) και μετά το ζωμό και τις σταφίδες. Μαγειρεύουμε για δύο λεπτά περίπου και μετά προσθέτουμε το κρεμμύδι και την κρέμα βαλσάμικο.
Αλατίζουμε και προσθέτουμε τα βότανα.
yiannislucacos.gr
Επιμέλεια: Ο.Ν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *