ΤΟΠΙΚΑ posted by

Συνταγή της ημερας: Χοιρινό πρασοσέλινο κρασάτο

Συνταγή της ημερας: Χοιρινό πρασοσέλινο κρασάτο
Xoirino-prasoselino-krasatoΥλικά
1½ κιλό χοιρινό από μπούτι κομμένο σε μερίδες
1½ κιλό πράσα κομμένα σε κομμάτια των 5 εκ.
1 μάτσο σέλινο
1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
1 συσκευασία (400 γραμμ.)ντοματάκια κονκασέ
1/2 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο…

πιπέρι
 
Εκτέλεση
1. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τις μερίδες κρέατος απ’ όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και σκεπάζουμε.
 
2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 45΄, μέχρι να μισογίνει το κρέας.
 
3. Τότε προσθέτουμε τα πράσα σε κομμάτια, τα ντοματάκια και το σέλινο. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα του φαγητού για περίπου μισή ώρα, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να μείνει με λίγη, αλλά μελωμένη σάλτσα.
 
μερίδες 6
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 90 λεπτά
argiro.gr
Επιμέλεια: Ο.Ν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *