Την ανάγκη να παταχθεί η φοροδιαφυγή, καθώς δεν αποτελεί μόνο αδίκημα αλλά ένα διαρκές έγκλημα απέναντι στη χώρα και στο μέλλον της, τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος.
Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, ως Εισηγητής της πλειοψηφίας, του σχεδίου Νόμου για την Κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης και του ΟΟΣΑ, για την…
αμοιβαία διοικητική συνδρομή σε φορολογικά θέματα και του Πρωτοκόλλου τροποποίησής της, υποστήριξε ότι οι στόχοι της σύμβασης είναι πασίδηλοι και εμφανείς και επικεντρώνονται στη σύλληψη της φοροδιαφυγής, της διακίνησης αδήλωτων εισοδημάτων και μαύρου χρήματος, μέσα από μία εκτεταμένη διεθνή συνεργασία. «Χρειαζόμασταν πλέον μία αλλαγή του πλαισίου. Να μην υπάρχουν στεγανά. Να μην οχυρώνονται αυτοί που φοροδιαφεύγουν ή διαθέτουν αδήλωτα εισοδήματα, πίσω από νομικίστικα επιχειρήματα» υπογράμμισε ο Εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας.
Ο κ. Βεσυρόπουλος, κατά την ομιλία του επισήμανε τη σημασία της συγκεκριμένης Σύμβασης, καθώς δεν πρόκειται για μια απλή σύμβαση, που ρυθμίζει ζητήματα διακρατικής συνεργασίας αλλά αποτελεί μία παγκόσμια επιλογή, σε διακυβερνητικό επίπεδο, για να χτυπηθεί καίρια η φοροδιαφυγή, να ελεγχθεί η διακίνηση μαύρου χρήματος, να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα κάθε Κράτους, που συνυπογράφει αυτή τη Σύμβαση. «Η παγκοσμιοποίηση, η ελεύθερη διακίνηση προσώπων, κεφαλαίων, αγαθών και υπηρεσιών, η αύξηση των χρηματοοικονομικών συναλλαγών αλλά και η επέκταση, σε διεθνές επίπεδο, των χρηματοοικονομικών μέσων και φορέων, δημιούργησε συνθήκες απώλειας ελέγχου των φορολογικών εσόδων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής Ημαθίας.
Ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, στηλιτεύοντας την στάση της αντιπολίτευσης, έκανε λόγο για ένα μίνιμουμ συνεργασίας που έπρεπε να υπάρχει για ζητήματα ουσίας, μεταξύ των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου, τονίζοντας ότι «η ελληνική κοινωνία αν περιμένει μία ευρεία και ειλικρινή συνεργασία των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου, την περιμένει στο πεδίο της πάταξης της φοροδιαφυγής. Οφείλουμε να το αντιληφθούμε όλοι αυτό» ανέφερε και συνέχισε λέγοντας ότι: «Θα περίμενα η κύρωση αυτής της συνθήκης να συγκεντρώσει μία ελάχιστη συναίνεση, στο βασικό της πυρήνα. Κάποιοι δείχνουν να επιβεβαιώνονται μέσα από τη σύγκρουση για τη σύγκρουση. Η εντολή όμως και η βούληση των πολιτών, είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής. Είναι να βρούμε και να φορολογήσουμε τα αδήλωτα εισοδήματα των χιλιάδων και εκατομμυρίων ευρώ που βρίσκονται στο εξωτερικό» τόνισε ο κ. Βεσυρόπουλος.
Υπογραμμίζεται ότι η σύμβαση έχει υπογραφεί από 45 χώρες, εκ των οποίων οι 19 είναι μέλη της Ε.Ε. και μεταξύ άλλων προβλέπει: ανταλλαγή φορολογικών στοιχείων και πληροφοριών μετά από αίτηση αυτόματη και αυθόρμητη, διενέργεια ταυτόχρονων φορολογικών ελέγχων, συνδρομή στην είσπραξη φορολογικών εσόδων, επίδοση εγγράφων ενώ προστατεύεται το προσωπικό απόρρητο αλλά και οι ίδιοι οι φορολογούμενοι πολίτες από καταστάσεις διπλής φορολόγησης ή επιλεκτικής μεταχείρισης.
Αφήστε μια απάντηση