Υλικά
500 γραμ. αρνίσιος κιμάς (ή μοσχαρίσιος)
1 κρεμμύδι τριμμένο
½ κ.σ. κοκκινοπίπερο
1 κ.σ. πάπρικα
1 πιπεριά Φλωρίνης ψημένη, ξεφλουδισμένη και πολτοποιημένη
1 κ.σ. αλάτι
¼ κ.σ. φρεσκοτριμμένο…
πιπέρι
Για τη γαρνιτούρα
1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτά δαχτυλίδια
½ φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κ.γλ. σουμάκ
¼ κ.γλ. αλάτι
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
Ψητές πιπεριές (κέρατα)
Γιαούρτι και πίτες για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
1. Μπορούμε αντί να ψήσουμε τις πιπεριές Φλωρίνης να χρησιμοποιήσουμε έτοιμες πιπεριές σε βάζο. Τις στραγγίζουμε καλά. Βάζουμε όλα τα υλικά για το κεμπάπ σε μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να παγώσει για 1 ώρα.
2. Χωρίζουμε σε 6 μέρη. Πλάθουμε 6 μπιφτέκια. Χρειαζόμαστε 6 πλακέ σουβλιά για κεμπάπ. Ακουμπάμε κάθε σουβλί πάνω στο μπιφτέκι. Βρέχουμε τα χέρια σε κρύο νερό και αρχίζουμε να «ντύνουμε» πατώντας με την παλάμη (αγκαλιάζοντας το σουβλί). Φροντίζουμε να γίνει μακρύ και λεπτό το κάθε κεμπάπ.
3. Ψήνουμε στα κάρβουνα για 4΄ από κάθε πλευρά. Σερβίρουμε αμέσως.
4. Για τη γαρνιτούρα: Βάζουμε τα κρεμμύδια σε μπολ, πασπαλίζουμε με αλάτι και ζυμώνουμε το κρεμμύδι να μαραθεί. Το στύβουμε και το βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το σουμάκι, το μαϊντανό, τα ντοματίνια, και ανακατεύουμε καλά.
5. Παγώνουμε και σερβίρουμε πλάι στα κεμπάπ και τις πιπεριές. Συνοδεύουμε με πίτες και γιαούρτι.
μερίδες 6
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 8 λεπτά
argiro.gr
Επιμέλεια: Ο.Ν.
Αφήστε μια απάντηση