Υλικά
4 μπριζόλες χοιρινές ή μοσχαρίσιες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Φρ. δενδρολίβανο
1 ξερό κρεμμύδι
1 μαραθόριζα
5 καρότα
2 σκ. σκόρδο
1 κλωνάρι σέλερι
½ λεμόνι
½ φλ. κρασί
1 + ½ φλ. ζωμό…
κρέατος
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
- Ταμπονάρουμε – σκουπίζουμε τις μπριζόλες με χαρτί κουζίνας. Τις αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με ελάχιστο αλεύρι.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ταψί που μπαίνει στο μάτι της κουζίνας ή σε πλασωτέ κατσαρόλα που μπαίνει στο φούρνο.
- Ροδίζουμε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές. Προσθέτουμε στο ταψί σκόρδο, κρεμμύδι χοντροκομμένο σε φέτες και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά κομμένα σε χοντρές φέτες.
- Στύβουμε το λεμόνι και προσθέτουμε το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά και προσθέτουμε τον ζωμό και τα μυρωδικά.
- Αφήνουμε να πάρει βράση και βάζουμε στο φούρνο στους 200 C για 20’.
- Εάν τα λαχανικά κρατάνε, βγάζουμε τις μπριζόλες σε πιατέλα και αφήνουμε τα λαχανικά για λίγο ακόμα να μαλακώσουν.
argiro.gr
Επιμέλεια: Ο.Ν.
Αφήστε μια απάντηση