ΥΓΕΙΑ posted by

Κερδίστε τη μάχη με τα κουνούπια!

Κερδίστε τη μάχη με τα κουνούπια!
mosquito 2Η Αλεξάνδρεια φημίζεται εκτός των άλλων και για τα πολλά κουνούπια που έχουμε στην πόλη μας και κάθε καλοκαίρι υποφέρουμε από αυτά.
Διαβάστε μικρές συμβουλές για να απαλλαγούμε από το τσίμπημα αλλά και από τον έντονο κνησμό μετά το τσίμπημα με τη βοήθεια της φύσης.
Για να κρατήσουμε τα κουνούπια και…

γενικά τα έντομα μακρυά μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα αιθέρια έλαια, τηρώντας πάντα τους βασικούς κανόνες ασφαλείας, δηλαδή δεν τα εφαρμόζουμε απευθείας αδιάλυτα επάνω στο δέρμα μας και δεν τα χρησιμοποιούμε σε μεγάλη ποσότητα πρίν από εκτεταμένη έκθεση στον ήλιο.
 
Για να κρατήσετε λοιπόν τα έντομα μακρυά σας, τα αιθέρια έλαια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι η σιτρονέλλα, το πατσουλί, και το νιαουλί.
Και τα τρία έχουν έντονη εντομοαπωθητική και εντομοκτόνα δράση, και κρατάνε τα κουνουπάκια μακρυά μας με την έντονη μυρωδιά τους.
Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε συσκευή καύσης αιθέριων ελαίων, ή να ρίξετε αδιάλυτες λίγες σταγόνες στον χώρο που βρίσκεστε (συνδυαστικά το νιαουλί και το πατσουλί μας δίνουν πολύ καλό αποτέλεσμα) ή σε προϊόντα που τα περιέχουν ως φυσικά εντομοαπωθητικά. Σε περίπτωση πάλι που δεν το προλάβουμε και μας τσιμπήσουν, έχουμε την θεά των αιθέριων ελαίων, την λεβάντα.
 
Μία σταγόνα αδιάλυτη επάνω σε τσίμπημα οποιουδήποτε εντόμου παίρνει τον κνησμό και μας βοηθά να ηρεμήσουμε πολύ γρήγορα.
Αν πάλι το δέρμα σας είναι πολύ ευαίσθητο και μένει μεγάλο κόκκινο σημάδι μετά, μπορούμε να επιστρατεύσουμε την πρόπολη, είτε σε μορφή βάμματος (να προτιμήσετε σε διάλυση πάνω των 20 βαθμών) είτε σε μορφή κεραλοιφής!!!
Πηγή: thesstoday.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *