ΤΟΠΙΚΑ posted by

ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: ΧΟΙΡΙΝΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:
-Χοιρινό από λαιμό, 2 κιλά (ανάλογα τις μερίδες που θέλουμε να φτιάξουμε),
-2 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα,
-12 φύλλα δάφνης κομμένα στη μέση,
-Κόκκινο κρασί, ένα ποτηράκι,
-Ξίδι μπαλσάμικο 1 κουτ. της σούπας,
-Μέλι 1 κουτ. της σούπας,
-θυμάρι 1 κουτ. της σούπας,
-ελαιόλαδο 4 κουτ. της σούπας,
-αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

– Χτυπάμε τα υλικά της μαρινάδας δηλαδή το κρασί, το ξίδι, το μέλι, το ελαιόλαδο και το θυμάρι.
– Μετά κόβουμε το κρέας κομματάκια, σε μέγεθος καρυδιού. 
– Το περνάμε σε ξύλινα σουβλάκια βάζοντας εναλλάξ ένα κομματάκι κρέας, ένα κομματάκι κρεμμύδι και ένα κομματάκι δάφνη.
– Βάζουμε τα σουβλάκια σε ένα ταψί μέσα στη μαρινάδα και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες. 
– Αν δεν θέλουμε να τα ψήσουμε στα κάρβουνα ή στο γκριλ, τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. 
– Τα σερβίρουμε ζεστά. 
– Συνοδεύεται με πατάτες τηγανιτές ή ψητές ή κολοκυθάκια βραστά. 
Καλή σας όρεξη!
www.olafree.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *