Όσο ο καιρός ζεσταίνει, όσο τα φρούτα γίνονται πιο πολλά, όσο ανεβαίνω στη ζυγαριά κι όσο κοιτιέμαι στον καθρέφτη τόσο ψήνομαι πως ήρθε η εποχή της αποτοξίνωσης. Μια φρουτοσαλάτα είναι ιδανική για να υπάρχει σε ένα μεγάλο μπολ στο ψυγείο κι είμαι σίγουρη ότι κατά τη διάρκεια της μέρας κι εγώ και τα παιδιά θα την…..
Έτσι θα γίνει ακόμα πιό ελκυστική και σιγά κιόλας τη ψυχή έχουν δυο (λέμε τώρα) θερμίδες παραπάνω αν είναι να πάρω τόσες βιταμίνες και να αφήσω τις σοκολάτες για ειδικές περιπτώσεις (ξέρεις τι εννοώ).
Για να την κάνουμε χρειαζόμαστε:
- φρούτα εποχής
- λίγη μαύρη ζάχαρη
- ένα σφηνακι Quantro πορτοκάλι
- και λίγο λεμόνι
Πλένουμε τα φρούτα μας με κρύο νερό και τα κόβουμε σε κυβάκια. Τις φράουλες μπορούμε να τις αφήσουμε ολόκληρες. Σε ένα μπολάκι βάζουμε περίπου τρεις κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη και στίβουμε από πάνω τόσο λεμόνι όσο να γίνει όλη η ζάχαρη υγρή. Προσθέτουμε και το σφηνάκι με το λικέρ.
Βάζουμε στο μεγάλο μπόλ τα κομμένα φρούτα μας και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα αυτή. Ανακατεύουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 15 λεπτά.
Κατόπιν είναι έτοιμη και καλή μας όρεξη!!!
Αφήστε μια απάντηση