ΤΟΠΙΚΑ posted by

ΔΙΔΑΞΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΚΡΙΤΑΣ ΤΟΥ Ν. ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ (ΕΙΚΟΝΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ)

Την εκδήλωση της Λαμπαδοφορίας πραγματοποίησε χτες το βράδυ ο μορφωτικός σύλλογος Ποντίων Νέου Προδρόμου “Ο Ακρίτας”. Όπως κάθε χρόνο έτσι και χτες παραμονή της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου τα μέλη του συλλόγου με πρωτεργάτη τον πρόεδρο Μελέτη Σισμανίδη κρατώντας φανούς επισκέφτηκαν τα κοιμητήρια του χωριού όπου άναψαν 353 κεριά σε μνήμη των….

353 χιλιάδων Ποντίων που χάθηκαν στη γενοκτονία. Οι φανοί εκπέμπουν την λάμψη και όπως ανέφερε ο κ. Σισμανίδης, έχουν συμβολικό χαρακτήρα για να μπορέσει να λάμψει επιτέλους η αλήθεια και να αναγνωριστεί η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου διεθνώς. 
Στη συνέχεια υπό τους ήχους της πένθιμης λύρας όλοι κατευθύνθηκαν στο άγαλμα του Ακρίτα του χωριού και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε στον χώρο του συλλόγου όπου προβλήθηκαν βίντεο αλλά και αποσπάσματα σχετικά με την Γενοκτονία. Ο μορφωτικός σύλλογος Ακρίτας και τα μέλη του δίδαξαν για ακόμα μία χρονιά πολιτισμό και έδειξαν σε όλους πως υπάρχει και αυτή η Ελλάδα, η Ελλάδα που δεν ξεχνάει, που θυμάται και ξέρει να τιμά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *