ΤΟΠΙΚΑ posted by

ΠΩΣ ΕΧΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ

Συνεχίζεται αλλά περισσότερο συντεταγμένα πλέον η εκροή καταθέσεων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς. Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους αρμόδια στελέχη των πιστωτικών ιδρυμάτων, επιβεβαιώνεται η χθεσινή εκτίμηση που γράψαμε και ανέβαζε το συνολικό ποσό των χρημάτων που αναλήφθηκαν από την….

περασμένη Τρίτη μέχρι τώρα στα 5 με 5,5 δις ευρώ.
Υπό άλλες συνθήκες, το νούμερο αυτό θα φάνταζε εξωπραγματικό. Υπό τις σημερινές, όμως, δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα τους τραπεζίτες.Κι αυτό γιατί στην πραγματικότητα περίμεναν πολύ χειρότερα.Ηδη, η ημερήσια εκροή καταθέσεων έχει πέσει κάτω από τα 400 εκατ ευρώ και σύντομα το ποσό αυτό, net, αναμένεται να διαμορφωθεί κάτω και απ΄ τα 300 εκατ ευρώ.
Εκτιμάται δε ότι κάποια στιγμή στο αμέσως προσεχές μέλλον, η κατάσταση θα εξομαλυνθεί 100%,μέχρι νεωτέρας. πότε εντοπίζεται αυτή χρονικά; Στις 17 Ιουνίου, οπότε η χώρα οδηγείται και πάλι στις κάλπες. Αν αυτή τη φορά προκύψει σταθερή κυβέρνηση, με ξεκάθαρη εντολή, τότε και μόνο τότε, τα πράγματα θα αποκατασταθούν πλήρως. σε κάθε άλλη περίπτωση, οι τράπεζες είναι προετοιμασμένες για νέο γύρο αναταράξεων. Το πόσο ισχυρές είναι θα φανεί από το πόσο ομαλές θα είναι οι πολιτικές εξελίξεις.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, τα περιθώρια για μεγάλες «βουτιές» στη δεξαμενή των καταθέσεων, δεν υπάρχουν. Το συνολικό τους ποσό έχει διαμορφωθεί πλέον κοντά στα 165 δις ευρώ, από 250 δις ευρώ που ήταν όταν άρχισε η περιπέτεια της μεγάλης δημοσιονομικής κρίσης που ενέσκηψε στη χώρα μας. Κατά συνέπεια, μεγάλες εκροές από εδώ και στο εξής δεν θα πρέπει να αναμένονται, αλλά όταν θα σημειώνονται – όπως τώρα – θα «πληγώνουν» ακόμα περισσότερο.
newscode

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *