Πολύ αρωματικό πιάτο που ξεφεύγει από τα καθιερωμένα που θέλουν τις φακές με συγκεκριμένα μυρωδικά και μπόλικο νερό, σαν σούπα. Εδώ οι φακές μας είναι πιο στεγνές με ελαφρώς ανατολίτικη γεύση!
Συστατικά και τρόπος παρασκευής συνταγής:
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
4 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες στον τρίφτη, ανακατεμένες με μια πρέζα ζάχαρη
1 σέλινο ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας κάρυ
Πιπέρι
Αλάτι
Πάπρικα
Βάζουμε τις φακές σε καυτό νερό που έχουμε στη φωτιά και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Τις σουρώνουμε και πετάμε το πρώτο νερό.
Όσο οι φακές είναι στο σουρωτήρι, στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε για λίγη ώρα όλα τα κρεμμύδια και το σέλινο.
Ρίχνουμε τις φακές, ανακατεύουμε 1-2 φορές με ξύλινη κουτάλα και ρίχνουμε επάνω τους βραστό νερό, τόσο όσο να τις σκεπάζει.
Προσθέτουμε αλατοπίπερο, το κάρυ και το χυμό ντομάτας.
Αφήνουμε να μαλακώσουν προσέχοντας συνεχώς μην μείνουν χωρίς νερό και κολλήσουν.
Να έχουμε όμως κατά νου ότι δεν θέλουμε να μείνουν στο τέλος με πολύ νερό, όπως η σούπα. Απλώς να δέσει η σάλτσα.
Όταν δοκιμάσουμε και είναι έτοιμες, σερβίρουμε σε βαθειά πιάτα πασπαλίζοντας με πάπρικα.
lovecooking.gr
Αφήστε μια απάντηση