Γρήγορο, νόστιμο, ελαφρύ, χορταστικό, αλλά και πρωτότυπο στην παρουσίασή του σουβλάκι, αφού αντί για καλαμάκι θα περάσουμε το κρέας στο κλαδί του δεντρολίβανου. Σερβίρουμε με σαλάτα ταμπουλέ.
Υλικά:
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 κεσεδάκι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
10 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο
2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε καρέ (στα οκτώ)
2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε καρέ (στα οκτώ)
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε καρέ (στα οκτώ)
Εκτέλεση
Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε το κρέας σε πυρίμαχο σκεύος, το αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι με το γιαούρτι και το σκόρδο. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε όλη νύχτα στο ψυγείο να μαριναριστούν. Καθαρίζουμε το κοτσάνι από το δεντρολίβανο και το λειαίνουμε. Αφήνουμε πάνω πάνω φούντα δεντρολίβανο. Περνάμε εναλλάξ κρέας με πολλά λαχανικά φτιάχνοντας 10 χορταστικά σουβλάκια. Τα ψήνουμε στη σχάρα περίπου 4΄-5΄ από κάθε πλευρά ή τα ψήνουμε σε γκριλιέρα μέχρι το υγρό που θα βγαίνει να είναι διάφανο.
μερίδες 5
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 15 λεπτά
argiro.gr
Επιμέλεια: Ο.Ν.
Αφήστε μια απάντηση