ΤΟΠΙΚΑ posted by

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΒΑΡΟΣ;

Για να χάσει κανείς το λίπος του σώματος έτσι ώστε αυτό να παραμείνει υγιές, είναι σημαντικό να γνωρίζει πως το αν κερδίζουμε ή χάνουμε βάρος σώματος εξαρτάται από τη θερμιδική λήψη αλλά και από την κατανάλωση των σωστών τροφών. Για να χάσουμε βάρος θα πρέπει να ελαττώσουμε τη θερμιδική λήψη μας και επιπλέον να τρώμε υγιεινά. Έτσι, είναι πολύ σημαντικό οι θερμίδες που καταναλώνουμε ημερησίως να μην προέρχονται από την ίδια πηγή. Ο ανθρώπινος οργανισμός χρειάζεται έναν…..
συνδυασμό υδατανθράκων, πρωτεΐνης και λίπους στη σωστή αναλογία, δεδομένου ότι καθένα από αυτά τα συστατικά εξυπηρετεί και διαφορετική λειτουργία στο ανθρώπινο σώμα.

Έτσι:

1) Θα πρέπει να καταναλώνουμε σε επαρκή ποσότητα αλλά και με μέτρο, τρόφιμα τα οποία είναι υψηλά σε σύνθετους υδατάνθρακες και σε φυτικές ίνες. Οι υδατάνθρακες είναι μια ουσιαστική πηγή ενέργειας, ειδικά όταν εξασκούμαστε καθημερινά με τρέξιμο ή γρήγορο περπάτημα έτσι ώστε να ενισχύουμε το καρδιαγγειακό μας σύστημα. Γενικά, οι υδατάνθρακες είναι απαραίτητοι στον οργανισμό, οποιασδήποτε μορφής άσκηση κι αν κάνουμε. Όταν το σώμα μας μειώσει την κατανάλωση των υδατανθράκων αντίστοιχα μειώνεται και η φυσική του απόδοση. 

2) Σιγουρευόμαστε ότι λαμβάνουμε αρκετή πρωτεΐνη στην καθημερινή μας διατροφή. Η πρωτεΐνη είναι η τροφή των μυών και συμβάλλει ουσιαστικά στην οικοδόμησή τους. Όταν υποβάλλουμε το σώμα μας σε φυσική άσκηση, αυτό θα αρχίσει να αναπτύσσει και περισσότερο ιστό μυών, με αποτέλεσμα να απαιτεί περισσότερη πρωτεΐνη για να μπορεί να “επισκευάσει” το ποσοστό των μυών που φθείρεται με την άσκηση. Επίσης, η πρωτεΐνη συμβάλλει ουσιαστικά σε μία επιπλέον λειτουργία. Αποτελούμενη από τα αμινοξέα, διαμορφώνει τα ένζυμα που απαιτούνται στο να παραμείνει το σώμα μας υγιές. 

3) Μειώνουμε την κατανάλωση των κορεσμένων λιπών. Το σώμα μας χρειάζεται ένα συγκεκριμένο ποσοστό λιπών, τα οποία όμως πρέπει να έχουμε υπ’ όψιν μας πως χωρίζονται σε καλά και κακά λίπη. Τα κορεσμένα λίπη είναι κακά λίπη και θα πρέπει να αποβληθούν από τη διατροφή μας. Χαρακτηριστικά παραδείγματα κορεσμένων λιπών είναι τα ζωικά αλλά και το βούτυρο. Τα περισσότερα τρόφιμα τα οποία έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λίπη, αντίστοιχα έχουν χαμηλή σε ουσιαστικά λιπαρά οξέα και υψηλή σε χοληστερόλη. Τα τρόφιμα που έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε ακόρεστα και πολυακόρεστα λίπη, είναι ικανά να χαμηλώσουν τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα και έτσι, να μειωθεί ο κίνδυνος καρδιακών παθήσεων. Αυτά τα λίπη είναι το ελαιόλαδο και τα έλαια των ψαριών, τα οποία είναι υψηλότερα σε ωφέλιμα λιπαρά οξέα από τα υπόλοιπα είδη.

4) Καταναλώστε με αφθονία λαχανικά. Πολλοί εμπειρογνώμονες διατροφής συστήνουν να τρώμε 3 μερίδες λαχανικών καθημερινά. Τα λαχανικά περιέχουν πολλές βιταμίνες και ουσιαστικά ανόργανα άλατα και βοηθούν το σώμα για να παραμείνει υγιής. Καταναλώνοντας καθημερινά φρούτα και λαχανικά επίσης βοηθούν ώστε να καταπολεμηθούν διάφορες ασθένειες, να μειωθεί η πίεση του αίματος και, επίσης, βοηθούν ώστε να προληφθούν ορισμένα είδη καρκίνου. 

Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να συμπεριλάβετε την άσκηση στην καθημερινή σας ζωή. Χωρίς άσκηση, ο οργανισμός δεν καταναλώνει πολλές θερμίδες, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται επαρκείς συνθήκες για την αύξηση του σωματικού βάρους από το περίσσευμά τους, οι οποίες –με τη σειρά τους– μετατρέπονται σε λίπος στο ανθρώπινο σώμα. 

meacolpa

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *