Yλικά:
650 γρ. κιμά κοτόπουλου (από φιλέτο και μπούτι ανάμεικτο)
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1 πατάτα μέτρια, ξεφλουδισμένη και τριμμένη
1 ντομάτα μέτρια, πολτοποιημένη….
1 κουτ. σούπας κοφτή πάπρικα καυτερή
1 κουτ. σούπας κόλιαντρο σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή τριμμένη
1 αβγό
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Eκτέλεση:
Bάζουμε σε μπολ τον κιμά μαζί με την πάπρικα, το κόλιαντρο, τη ρίγανη και το κρεμμύδι και ζυμώνουμε ελαφρά. Σπάμε το αβγό μέσα στο μείγμα, ανακατεύουμε, προσθέτουμε την πατάτα, την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα ώστε να σφίξει λίγο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Πλάθουμε 10-12 μπιφτέκια, τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε με ψητές πίτες για σουβλάκι πασπαλισμένες με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ελαιόλαδο. Συνοδεύουμε με γιαούρτι.
Tip: Για να μην κολλάει στα χέρια μας ο κιμάς όταν τον πλάθουμε, μπορούμε να τον τοποθετήσουμε για 20 λεπτά στην κατάψυξη πριν τον χρησιμοποιήσουμε.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ: 30 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ: 4 άτομα
cookbook
Επιμέλεια:Ο.Ν.
Αφήστε μια απάντηση