Σήμερα μαγειρεύουμε ψάρι. Δοκιμάστε τη συνταγή!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
1 μεγάλο ψάρι (τσιπούρα, φαγκρί ή λαυράκι) γύρω στο1-1,5 κιλό
500 γρ. κρεμμυδάκια στιφάδου
2 κλωναράκια σέλινο με τα φύλλα του
4-5 κλωναράκια μαϊντανός
2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
1 κουταλάκι ρίγανη
λίγο πιπέρι καγιέν, τριμμένο
7-8 κουταλιές ελαιόλαδο
ο χυμός από 1 λεμόνι ή μοσχολέμονο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
150 ml λευκό ξηρό κρασί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Πλένετε και καθαρίζετε το ψάρι αφαιρώντας τα λέπια, τα βράγχια και τα εντόσθια. Το αλατοπιπερώνετε εξωτερικά και στην κοιλιά και βάζετε μέσα το σκόρδο, το μαϊντανό και το σέλινο. Κάνετε αν θέλετε δύο σχισμές στο ψάρι για να ψηθεί καλύτερα. Ζεματίζετε τα κρεμμυδάκια για 2’ – 3’ και τα στραγγίζετε.
2.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 °C. Λαδώνετε ελαφρά ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος και βάζετε μέσα το ψάρι. Από πάνω του και δίπλα του τοποθετείτε τα κρεμμυδάκια. Σε ένα μπολ χτυπάτε το λάδι με το θυμάρι, τη ρίγανη, το πιπέρι καγιέν, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και το κρασί.
3.Περιχύνετε το ψάρι με το μείγμα του ελαιόλαδου και σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε το ψάρι στο φούρνο για 30’ – 40’, ανάλογα με το μέγεθός του. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και αφήνετε το ψάρι να πάρει χρώμα.
κουζινα και ποιότητα ζωής
Επιμέλεια: Ο.Ν.
Αφήστε μια απάντηση