Υλικά
500 γρ. ριγκατόνι ( ή πάκκερι ή τορτιλιόνι)
400 γρ. κιμά ανάμικτο μοσχαρίσιο και χοιρινό
100 γρ. συκωτάκια κότας
2 κλωνάρια σέλινο
1 καρότο μέτριο
1 κρεμμύδι μέτριο
2 σκ. σκόρδο
1 φλ.τσ…….
1 κ.σ. δεντρολίβανο
1 κ.σ.φασκόμηλο
4-5 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
πεκορίνο τριμμένο (προαιρετικά)
αλάτι,πιπέρι
Παρασκευή
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το σέλινο, το κρεμμύδι, το καρότο. Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και τα σωτάρουμε για 3′-4′. Προσθέτουμε τον κιμά και σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτουμε τα συκωτάκια και το σκόρδο, ψιλοκομμένα. Οταν ο κιμάς ροδοκοκκινίσει σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα μυρωδικά. Αφήνουμε 1′-2′ να εξατμιστεί το κρασί και προσθέτουμε 3-4 κ.σ. νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε να ψηθεί 5′-6′ λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε, αν θέλουμε, 2-3 κ.σ.ελαιόλαδο. Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα κιμά-λαχανικών. Μπορούμε να προσθέσουμε στο πιάτο τριμμένο πεκορίνο.
athinorama.gr
Επιμέλεια: Ο.Ν.
Αφήστε μια απάντηση