Υλικά
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένη
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα γαλλικού τύπου Ντιζόν
1 κουταλάκι του γλυκού χυμός λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
50 γρ. φρέσκα ψίχουλα ψωμιού
25 γρ. κουκουνάρι ψιλοκομμένο
4 φιλέτα μπακαλιάρου μέτρια σε…
μέγεθος (χωρίς πέτσα και κόκαλα)
40 γρ. τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ο C. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το σκόρδο, τα κρεμμύδια και την κόκκινη πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε ανακατεύοντας τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού και συνεχίζετε το σοτάρισμα 2΄-3΄ ακόμη. Προσθέτετε κατόπιν τον άνηθο, τα ψίχουλα ψωμιού και το κουκουνάρι και τα ανακατεύετε όλα μαζί.
Τοποθετείτε τα φιλέτα ψαριού σε ένα ταψί. Απλώνετε από πάνω το μείγμα μουστάρδας και πασπαλίζετε με την τριμμένη παρμεζάνα. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο το σκεύος και ψήνετε 15΄. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο άλλα 5΄ μέχρι να ροδίσει το τυρί. Σερβίρετε τα φιλέτα μπακαλιάρου με πατάτες και φρέσκα λαχανικά.
Απολαύστε με Λευκό κρασί
icookgreek.com
Επιμέλεια: Ο.Ν.
Αφήστε μια απάντηση