Υλικά για 4 άτομα
4 μπριζόλες χοιρινές ή μοσχαρίσιες γάλακτος
6 κουταλιές ελαιόλαδο
¼ του φλιτζανιού του τσαγιού κρασί λευκό, ξηρό
1 κουταλιά μουστάρδα
πουρές από 1 κιλό πατάτες σπιτικός (ή έτοιμος)
2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
½ φλιτζάνι πεκορίνο τριμμένο σε πολύ λεπτό τρίφτη
Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
1. Πασπαλίζετε τις μπριζόλες με αλάτι, πιπέρι και τις αλείφετε με τη μουστάρδα. Τις τοποθετείτε σε πλαστικό δοχείο. Προσθέτετε το μισό λάδι και το κρασί και τις αφήνετε να μαλακώσουν για 30’ γυρίζοντάς τις συχνά.
2. Ψήνετε τις μπριζόλες σε ταψάκι μαζί με το λάδι τους ή στη σχάρα αλείφοντάς τις με το λάδι τους. Στο μεταξύ αναμειγνύετε τον πουρέ με το σκόρδο και το τυρί και αλατοπίπερο. Σερβίρετε τις μπριζόλες μαζί με τον πουρέ πατάτας.
missbloom.gr
Επιμέλεια: Ο.Ν.
Αφήστε μια απάντηση