Υλικά
1 χοιρινό κότσι (1 κιλό)
3 σκελ. σκόρδο
1 κ.σ. ροζ πιπέρι
1 ποτ. χυμό ροδιού
1 ποτ. κρασί λευκό
½ φλ. χυμό λεμόνι
1 σφην. σόγια σος
½ φλ. μέλι
Μουστάρδα με…
μέλι Maille au miel
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε το κότσι από το δέρμα και το λίπος, το πλένουμε και το στεγνώνουμε καλά.
Βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα το σκόρδο και το πιπέρι να τσιγαριστούν χωρίς λάδι, ίσα ίσα να βγάλουν τα αρώματά τους.
Χωρίς να προσθέσουμε λάδι βάζουμε το κότσι να τσιγαριστεί από όλες τις πλευρές στην κατσαρόλα και αφού το ροδίσουμε αφαιρούμε το σκόρδο και το πιπέρι από την κατσαρόλα.
Περιχύνουμε το κότσι με το χυμό λεμονιού, το μέλι, το λευκό κρασί, τη σόγια και το ρόδι. Ανακατεύουμε καλά, χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να σιγοψηθεί μέχρι να χωρίσει το κρέας από το κόκαλο (περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά).
Αν χρειαστεί υγρά στο ενδιάμεσο προσθέτουμε χυμό από ρόδι.
Σερβίρουμε ιδανικά με μουστάρδα Maille με μέλι και συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου και ρύζι στον ατμό.
chefonair.gr
Επιμέλεια: Ο.Ν.
Αφήστε μια απάντηση