Υλικά για 4-6 άτομα
500 γρ. λουκάνικα χωριάτικα
1 κιλό πιπεριές πράσινες
2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
400 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
½ φλιτζ. κρασί κόκκινο
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
½ κουτ. τσαγιού ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τις πιπεριές και τις κόβετε σε χονδρές λωρίδες. Τις σοτάρετε στο μισό ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και τις μεταφέρετε σε ένα πιάτο.
Κόβετε τα λουκάνικα σε κομμάτια 3 εκ. και τα τηγανίζετε στο ίδιο λάδι. Τα αποσύρετε από το τηγάνι και τα βάζετε με τις πιπεριές. Πετάτε το λάδι και σκουπίζετε το τηγάνι.
Σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο υπόλοιπο λάδι μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα, τα σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε την ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Τα σιγοβράζετε για 20΄ μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Προσθέτετε τα λουκάνικα και τις πιπεριές και τα αφήνετε σε σιγανή φωτιά για 10΄ μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις και να πήξει η σάλτσα.
athinorama.gr
Αφήστε μια απάντηση