Υλικά
500γρ κιμάς μοσχαρίσιος
400γρ. κιμάς χοιρινός
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
¾ φλιτζανιού ρύζι καρολίνα ή γλασέ
3 αυγά
½ ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
½ ματσάκι δυόσμος, ψιλοκομμένος
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
4 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι τσαγιού χυμός ντομάτας
1 κουταλάκι ζάχαρη
3 μέτρια καρότα, σε…
ροδέλες
2 κολοκύθια, σε κύβους
Πάπρικα γλυκιά
2 φύλλα δάφνης
3-4 γαρίφαλα
Αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε 4 κουταλιές ελαιόλαδο και ροδίζετε το κρεμμύδι. Το αφήνετε να κρυώσει. Ξεπλένετε το ρύζι με το κρύο νερό και το σουρώνετε. Σε ένα βαθύ σκεύος ενώνετε τα 2 είδη κιμά και προσθέτετε τα αυγά, το σοταρισμένο κρεμμύδι, το δυόσμο, το μαϊντανό, το ρύζι, το γάλα, αλλά και το αλατοπίπερο. Ζυμώνετε το μείγμα και πλάθετε τα γιουβαρλάκια. Τα αλευρώνετε ελαφρώς τινάζοντας καλά γιατί δε θέλουμε να είναι πολύ αλευρωμένα. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε τα καρότα στην υπόλοιπη ποσότητα ελαιόλαδου. Προσθέτετε τη φρέσκια ντομάτα, το χυμό ντομάτας, 4 ½ ποτήρια νερό, τη δάφνη, τα γαρίφαλα και τη ζάχαρη. Αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε τη σάλτσα να πάρει βράση για 15 λεπτά. Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε τα γιουβαρλάκια. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα αφήνετε να μαγειρευτούν σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά. Προσθέτετε και τα κολοκυθάκια και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά. Σερβίρετε τα γιουβαρλάκια με τη σάλτσα τους και αν επιθυμείτε συνοδεύετε με τηγανητές πατάτες.
foodreporters.gr
Επιμέλεια: Ο.Ν.
Αφήστε μια απάντηση